Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sahte belgelerle arazi devri yapıldığı ihbarı üzerine başlattığı 4 ay süren çalışma sonucu çok sayıda ev ve işyerine eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda emlakçı H.U.'nun liderliğini yaptığı ileri sürülen çeteye mensup 16 kişi gözaltına alındı. Çetenin Gaziantep il merkezinde özellikle sahipleri yurt dışında bulunan mali değeri yüksek ve uzun süre işlem görmemiş arazileri seçip, sahte belgelerle tapu memurlarının desteğiyle asıl mülk sahibinin fotoğrafına benzeyen çete üyelerinin fotoğrafıyla değiştirdikleri, bu şekilde satış gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Çetenin daha sonra sahte mülk sahibinin imza atarak araziyi yine kendi çete üyelerinden ikinci kişiye devrettiği, emlakçı piyasasında araziye müşteri bulduğu, müşteriye arazinin sorunsuz olduğu hissini vermek için de mülk sahibine borçluymuş gibi haciz koydurdurarak 2 milyon lira üzerinde arazi satışı yaptıkları belirlendi. Çete üyelerinin elde ettikleri 2 milyon liranın korunması için de 7 kişiyi para karşılığı tuttukları bildirildi.

Olayla ilgili 1 kişinin halen arandığı belirtilirken, yakalanan 2'si tapu müdürlüğünde görev memur olmak üzere toplam 16 kişi, sorgulamalarının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt yönetme, örgüte üye olma, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgüt faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Polis, özellikle emekli ve yurt dışında bulunan arazi sahiplerinin mağdur olmamaları için belli aralıklarla tapu belgelerini kontrol ettirmeleri uyarısında bulundu.