Şarklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, avukat Akkaya'nın bürosunda silahla öldürülmesini protesto etmek amacıyla bugün bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde avukat İsmail Akkaya'nın ofisinde ölü bulunduğunu, Osmaniye'de savcı Özlem Yaman'ın saldırıya uğradığını ifade eden Şarklı, "Amacımız yargısal anlamda yargının kurucu unsurları olan avukatlara, savcılara ve hakimlere yönelik şiddeti protesto etmek, buna ilişkin insanların dikkatini çekmektir" dedi.

Cinayetin aydınlanmasına ilişkin bir gelişme olmadığını vurgulayan Şarklı, soruşturmanın devam ettiğini, konuyla ilgili emniyet ekiplerince özel birim oluşturulduğunu dile getirdi. Şarklı, olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalarda emniyete ve başsavcılığa güvendiğini kaydetti.

- "Ülke genelinden boykota destek var"

Gaziantep ve Hatay illerinde baro olarak, diğer illerde ise avukatların bireysel iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini aktaran Şarklı, "Şuana kadar yüzde 90-95 oranında eyleme uyulmuş, duruşmalara mazeret verilmiş ve duruşmalara girilmemiştir. Bu açıdan da tüm yargı camiasına, tüm meslektaşlarımıza, hakim, savcı, adliye mensubu arkadaşlara bu anlamda teşekkür ederim" diye konuştu.

- Avukatlar tedirgin

Akkaya'nın ölü bulunmasının ardından avukatların tedirgin olduğuna dikkati çeken Şarklı, şunları kaydetti:

"Herkeste bir tedirginlik var. Dün 3 genç meslektaşlarımızın ruhsat töreni vardı. Orada da şunu söyledim, mümkün olduğunca avukatlar tek büro açmasın. 2-3 arkadaş birlikte olursa caydırıcılığı olur, psikolojik etkisi olur. Herkeste bir korku ve tedirginlik var. Biz de bu duruma dikkat çekmek amacıyla boykot eylemini gerçekleştirdik.''