Şehitkamil Belediyesi tarafından mart ve kasım aylarında gerçekleştirilen proje kapsamında, Şehitkamil Ormanı'nda 103 bin metrekare alana sahip 9. etapta 25 bin 600 fidan toprakla buluştu. Düzenlenen törende, protokol üyeleri öğrencilerle beraber fidan dikti.

Vali Yardımcısı Beyazıd Bestami Alkan, fidan ve ağaç dikmenin, hizmetlerin en başında yer aldığını belirterek, "Çünkü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed bile bir hadisinde 'kıyamet gününde bile elinizde bulunan fidanı dikin' diye buyuruyor" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da diktikleri fidanın büyüdükten sonra bölgeyi mesire alanına dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.

Çalışmaya destek verenlere teşekkür eden Fadıloğlu, "Yapılan çalışmaların ardından alanın etrafını çiti ile çeviriyoruz. İki yıl boyunca bu fidanlara can suyunu veriyoruz. Bitkiler kendine geldikten sonra artık doğal ortamda, yağmur ve doğal şartlarda büyümesine katkı sunuyoruz" diye konuştu.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, il Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun da katıldı.