Özel Sani Konukoğlu Hastanesi organ nakli merkezinden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'da yaşayan 2 çocuk annesi 32 yaşındaki Emine Atmaca, yüksek tansiyon sonucu rahatsızlandı. Böbreklerinin çalışmadığı belirlenen ve diyalize girmesi gereken Atmaca'nın durumunu öğrenen ablası 34 yaşındaki Fatma Atmaca, kardeşine böbreğini vermeyi kabul etti. 

Bunun üzerine, Atmaca kardeşler hastanenin organ nakli merkezine başvurdu. Tetkikler sonucunda dokuların uyumlu olduğunun belirlenmesi üzerine Fatma Atmaca'nın böbreği başarılı bir operasyonla kardeşine nakledildi.

Ablasının böbreğiyle sağlığına kavuşan Emine Atmaca, operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, hemşireler ve bütün çalışanlara teşekkür ederek "Ben bu illetten kurtuldum. Herkesin organ bağışında bulunmasını isterim" dedi.

Kardeşine böbreğini bağışlayan 7 çocuk annesi Fatma Atmaca ise "Kardeşimin ihtiyacı olduğunu duyunca hiç tereddüt etmeden böbreğimi vermek istedim. Dokular uyumlu çıkınca hemen nakil hazırlıkları başladı. Herşey yolunda gitti. İkimiz de şu an çok iyiyiz. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu. 

Bu arada, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 4 yıldır böbrek nakli için sıra bekleyen Veli Dövüşçü'ye (48) de kadavradan böbrek nakli yapıldı. 

Hastanenin organ nakli merkezi sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise organ naklinin pek çok insanın yaşaması için bir umut olduğunu anımsatarak, şu çağrıyı yaptı: 

"Organ bağışı bekleyen hastalar için bağışın yapılacağı ve organın kendilerine çıkacağı umudu çok önemli. Çoğu hastayı ayakta tutan işte bu umut. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu umut hiç bitmemeli ancak sadece umut olarak da kalmamalı."