Şehitkamil Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Afyonkarahisar ve Şanlıurfa'da özellikle yaşlı ve emeklilere kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekenin üyelerini fiziki takibe aldı.

Müştekilerin ifadelerine başvuran ve bazı iş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin, telefonla aradıkları vatandaşları "terör olayına karıştınız, aklanabilmeniz için yüksek miktarda altın ya da para vermeniz gerekiyor" diyerek dolandırdığını, bazı vatandaşların da kredi kartı bilgilerini kopyaladığını tespit etti.

Polis, bir hafta süren takip sonucu 5 çete üyesini 8 Şubat Mahallesi'nde bir vatandaşı dolandırmak üzereyken yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılar M.İ, H.İ.T, Z.A. ve V.B. ile adı öğrenilemeyen bir kişi, sağlık kontrolünün ardından İbrahimli Polis Merkezi Amirliği'ne getirildi. Elebaşı olduğu önü sürülen M.İ'nin daha önce de benzer suçlardan sabıkasının bulunduğu belirtildi.

Şüphelileri teşhis etmeye gelen bazı müştekiler, kendilerini dolandıranları yakalayan polislere teşekkür etti. 

-"Kimliğim yok deyince kapıyı kapattım"

Müştekilerden Fatma Gülbay, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Beni aradılar. Kendilerini başkomiser olarak tanıttılar. 'Terörist yakalanmış, sizin kimlik numaranız üzerinden çıktı' dediler. Para ve altın ne varsa topla, siyah poşete koy ve ağzını bağla dediler. Ben de 50-60 bin lira civarında para ve altın topladım, siyah poşete koydum ve ağzını bağladım. Sitenin numarasını verdim. Eve geldiklerinde kapıda kimlik istedim. Kimliğim yok deyince kapıyı üzerine kapattım ve polisleri aradım." 

Polislerin bir hafta boyunca gece gündüz çalışarak şüphelileri yakaladığını söyleyen Gülbay, şüphelilerin yakalanmasına sevindiğini söyledi.

Araç kiralama dükkanı bulunan Emrah Yılmaz ise bir ay önce kendilerini emlakçı olarak tanıtan şüphelilere araba kiraladığını, sonrasında şüphelilerden haber alamadığını, arabayı polislerin operasyonda ele geçirdiğini ifade etti.

Yılmaz, kiralama bedelinin tamamını alamadığı için mağduriyet yaşadığını sözlerine ekledi.

Bu arada, polis, mağdurlara ulaşmak ve dolandırılan para miktarını belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.