Alınan bilgiye göre, Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi'ndeki bir binada oğluyla yaşayan 75 yaşındaki Ayşe G, 13 Kasım Perşembe günü evde tek başına olduğu sırada zile basan ve kendisini tesisatçı olarak tanıtan kişiyi eve aldı. Evdeki doğalgaz tesisatını kontrol ettikten sonra Ayşe G'den bir not yazmak için kalem istedi.

Ayşe G'nin kalem getirmeye gittiği sırada, ikinci bir zanlı eve girip başka bir odada gizlendi. Kombi tesisatçısı Ayşe G'nin getirdiği kalemle sahte kombi kullanma kılavuzu hazırlayıp evden ayrıldı.

Kapının kapanması üzerine içeride kalan kişi, Ayşe G'yi darp etmeye başladı. Zanlı tarafından ölümle tehdit edilen Ayşe G, öldürülmek üzere banyoya götürülürken, bağırmasını engellemeye çalışan zanlının elini ısırdı.

Isırma sonucu eli kanayan zanlı, bağırma sesleri üzerine yakalanma korkusuyla evden kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerinden darbedilen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in akrabası olduğu öğrenilen Ayşe G. ise özel bir hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

- Kapıcı da gözaltında

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği görevlilerinden oluşan özel bir ekip olayın aydınlanıp faillerinin yakalanması için çalışma başlattı. 

Yaşlı kadının verdiği ifade ve çevredeki görgün tanıkları ile güvenlik kameraları görüntülerinin eşkalden yola çıkan ekipler, kadının üzerine damlayan kan iziyle evdeki parmak izlerinden yola çıkarak Mehmet K'yi gözaltına aldı.

Kendisinden alınan kan örneğinin yaşlı kadının kıyafetindeki kanla örtüşmesi ve elindeki ısırıkla olayı itiraf etmek zorunda kalan şüpheli Mehmet K, kendisine yardım ettiğini öne sürdüğü olayın meydana geldiği binanın kapıcısı Hamit F. ile arkadaşı Mehmet G'nın ismini polis verdi. Gözaltına alınan diğer iki şüpheliyle birlikte 3 kişi adliyeye sevk edildi.