Büyük gürültüyle meydana gelen patlama, hastanede paniğe neden oldu. Olayın ardından hastaneye gelen Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Basit bir düzenekle meydana gelen bir patlama olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Olay, öğle saatlerinde Mücahitler Mahallesi 9'uncu Cadde üzerinde bulunan Özel Primer Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hastanenin 5'inci katında bulunan elektrik panosunda patlama meydana geldi. Paniğe neden olan patlamada ölen ve yaralanan olmazken, paniğe kapılan görevliler durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, hastane içi ve çevresinde önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de, patlamanın meydana geldiği parmak izi çalışması başlattı.

Hastanede paniğe neden olan patlamanın ardından Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, hastaneye gelerek bilgi aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ AYDIN: BASİT BİR DÜZENEK

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yetkililerden patlamayla ilgili bilgi alıp, incelemelerini tamamladıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Elektrik panosunda konulan basit bir düzeneğin patladığını ifade eden Emniyet Müdürü Aydın, şunları söyledi:

"Hastanenin elektrik panosunda meydana gelen bir patlama. Bunun üzerine arkadaşlarımız olay yerine geldiler ve gerekli teknik inceleme devam ediyor. Sonuçlarını bilahare kamuoyu ve sizlerle paylaşacağız. Ancak şu anda basit bir düzenekle meydana gelen bir patlama olduğunu söyleyebiliriz. Çok kaydadeğer, profesyonel bir konu olarak gözükmüyor. Çok profesyonel bir hazırlık yok. Sadece çocukların kullandığı maytapların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş çok basit, herkesin yapabileceği türden bir düzenek var. Basit bir düzenek. Arkadaşlarımız incelemeye devam ediyor. Olay yerinde parmak izi çalışması yapıldı. Olay yerinde bir temizlik görevlisi bıçakla yaralandığını söylüyor. O da incelemeye tabi bir husus. Kamera kayıtları inceleniyor. Çalışanlarla da ilgili arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Teknik çalışmanın sonucunu beklememiz lazım."

Olay yerinde incelemelerini sürdüren polisler, kamera kayıtlarında hastaneye giren kişilerin kimliklerinin saptanmasına yönelik çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.