Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te ortalama yaşı 35 yıl olan elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için yürüttüğü bakım, onarım ve yatırım çalışmalarının yanı sıra, bölgenin daha aydınlık bir yapıya kavuşması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak tüm aydınlatmaları ihtiyaçlar ve bir plan paralelinde gözden geçirdi.

Kentin tamamına yönelik yapılan bakım kampanyası ile dış etkenler nedeniyle kırılan ve kullanılamaz duruma gelen armatürler yenileriyle değiştirilmek ve bakımları yapılmak üzere çalışmalara başlandı.

Yüzde 70 oranında çalışmaları tamamlanan kampanyanın ardından bakım ve onarım çalışmaları periyodik bir şekilde devam edecek.

Aydınlatma ihtiyacı olan bin noktaya yeni armatür montajı yapılacak. Yanmayan durumdaki 3 bin armatür yanar hale getirilecek. Gaziantep genelinde 50 kilometrelik cadde ve bulvardaki aydınlatma sistemine bakım ve onarım yapılacak. 150 mahalle ve köyün aydınlatması da gözden geçirilerek.

Gaziantep genelinde 2015 içinde tamamlanacak projeler hayata geçtiğinde elektrik şebekesi daha modern bir yapıya kavuşacak.