Vali Erdal Ata, Valilik binasında gerçekleştirilen törende, kentteki eğitim başarısını artırmaya yönelik çalışmalarla ilgili faaliyetlerin bir nebzede olsa meyvesini verdiğini söyledi.

Kentin eğitim durumunun geçen yıl ile kıyaslandığında daha iyi olduğuna işaret eden Ata, şöyle konuştu:

"Bizim önceki sene başlattığımız, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da destek olduğu uygulamamız vardı. Üniversite sınavlarında Türkiye'de ilk 10'a giren öğrencilerin hepsine araç vereceğimizi söylemiştik. Bu olmadığı takdirde Gaziantep birincisine bir araç hediye edeceğimizi vadetmiştik. Amacımız üniversite sınavına giren öğrencilerimizi motive etmek. Onları başarılarını karşılıksız bırakılmayacağını, ödüllendirileceğini vurgulamak gayesiyle böyle bir uygulama yapılmıştır."

Ata, Bilsin ve ailesini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

 

- Düztepe'de yapılacak kız meslek lisesi

 

Vali Ata, son dönemle Düztepe'de yapılacak kız meslek lisesi ile ilgili basında zaman zaman bir takım haberler çıktığını, gösteriler ve yürüyüşler yapıldığını anısatarak, "Bunlara gerek yok. Çünkü oraya okul yaptırmaktan vazgeçtik" diye konuştu.

Alanın tamamını ağaçlandıracaklarını ifade eden Ata, şunları kaydetti:

"Biz bu okulu yaptığımız zaman toplam 8 ağaç kesiliyordu. Biz şimdi bu kesilenin en az 30-40 katı ağaç dikeceğiz. Amacımız kesinlikle ağaç kesmek değil. Ama parklara, bahçelere nasıl sahip çıkıyorsak geleceğimizi emanet edecek çocuklarımıza da aynı oranda sahip çıkmamız gerekir. Eğer o hassasiyeti gösteren vatandaşlarımız bu kentin eğitim konusunda da aynı hassasiyeti bugüne kadar göstermiş olsalardı zannediyorum biz belki bu sorunları yaşamıyor olurduk." 

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da kentte eğitimin istenilen noktada olmadığını belirterek, başarıyı artırmak için herkese görev düştüğünü söyledi.

Belediyeler olarak eğitim konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Tahmazoğlu, "Hem maddi, hem okulların fiziki yapısının iyileştirilmesi, hem de eğitim başarısının artması noktasında ciddi gayret gösteriyoruz " diye konuştu.

Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi'nde mezun olan Bilsin'i tebrik eden Tahmazoğlu, belediyenin eğitim alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Emine Bilsin ise başta ailesi olmak üzere kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ata, arabanın anahtarını Bilsin'e teslim etti.