Gaziantep’te ilkokul birinci sınıf öğrencileri yurdun değişik bölgelerinde teröre karşı savaş veren Mehmetçik’e moral vermek için mektup yazıp gönderdi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencileri yurdun değişik bölgelerinde teröre karşı savaş veren Türk askerlerine moral vermek için mektup yazarak küçük kalplerini de mektuplara koyarak Mehmetçiklere gönderdi. Geleneksel veli etkinlikleri kapsamında Mehmetçik’e mektup yazan GKV Özel Okulları birinci sınıf öğrencileri, yolladıkları mektuplarda duygularını dile getirerek, moral verdi.

MİNİKLER ASKERLERLE BULUŞTU
Veli etkinliği kapsamında Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay İbrahim Çağıran ve EŞİ Gülsemin Çağıran da Gaziantep Kolej Vakfı 1-E sınıfında Türk askerine mektup yazma etkinliğine katıldı. Yarbay çağıran, küçük kalemleri, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görev yapan askerlerle buluşturdu. Etkinlik hakkında bilgi veren GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş veli etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğin kendilerini duygulandırdığını ifade ederek “Minik yürekler o gün büyüdü ve sevgiyle yoğrulan ifadeler bir mektubun ucunda kahraman Türk askerimizin yüzünde tebessüm oldu. Onlar küçüklerdi ama kalpleri büyüktü. O kalpler ki vatan, bayrak ve millet sevgisiyle yoğruluyordu ve yoğrulacaktı da GKV sıralarında. Her biri bir Mehmetçiğin gülümseyen kalbi olacaktı yazdığı mektupla. Minik kalplerin isimleri farklı farklıydı. Eylül Eyşan, Tuna, Metehan, Ece, Kutay, Naz, Emir, Defne, Efe Can, Berat, Yağmur, Çağan Mert, Kerem, Damla, Cengiz Alp, Can, Utku, Doruk, Ahmet ya da Mert... Ama o gün hepsinin adı Mehmetçikti. Onlar, asker ve aynı zamanda büyük lider Atatürk’ün çocuklarıydı. Onlara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan eden Atatürk’ün "Gözüm arkada kalmayacak." dediği neslin ta kendisiydi gün bir başkaydı sıralardaki heyecanları. Bir başkaydı yapacakları ders. O gün, öğretmenleri Sevdal Dağlı’nın anlatacakları bir başka anlam taşıyordu onlar için. Atatürk’ün resmi onlara bir başka bakıyordu yerinden. Her birinin gözü minnettarlıkla Atatürk’ün mavi gözleriyle buluşuyordu. Kalemlerinden en naif cümleler dökülüyordu yazdıkları mektuplara. Kimisi kalbini koydu mektubunun zarfına, kimisi çiçeğini, kimisi de yaptığı resmi... Sevgi kokar mıydı? O gün her kâğıt sevgi kokuyordu, Mehmetçik için. O gün 1-E sınıfı en güzel hediyelerini aldı komutanlarından. Al bayrağımızı. Ardından İstiklal Marşı’nı gururla okuyan arkadaşları Zümranur Osanmaz’a eşlik ederek gülümseyen kalplerini yazdıkları mektuplarla kahraman Türk askerine kanatlandırdılar. Çünkü onlar ki Atatürk’ün çocuklarıydı. Böyle bir etkinlikle öğrencilerimizle Mehmetçiklerimizi buluşturan Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay İbrahim Çağıran ve GülseminÇağıran’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

GKV Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencilerinin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görev yapan askerlere gönderilmek üzere yazdığı mektup etkinliklerinin okul genelinde sürdürüleceği de bildirildi.