GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen etkinlikte ateşin üstünden atlayan protokol mensupları, daha sonra örste demir dövdü. Öğrencilerinin seslendirdiği şarkıların ardından halay çekildi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, programda, nevruzun; birlik, düzenlik, barış ve kardeşliğin, ölüme karşı da hayatı destekleyen güzel bir gün olduğunu belirtti.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da baharın gelişini müjdeleyen, yeniden hayata başlamanın, yeniden bir dirilişin simgesi olan Nevruz Bayramı'nın halkların kardeşliğini tesis ettiğini vurguladı.

Nevruzun dini bayramlar gibi kucaklaşmayı arttırdığını kaydeden Coşkun, şunları kaydetti:

"Çünkü ortak kutlanan bu değerler, tıpkı dini bayramlarımız gibi kucaklaşmayı, kenetlenmeyi sağlıyor, Her türlü terör örgütünü kim olursa olsun PKK, DAEŞ, paralel terör örgütü. Hepsini şiddetle kınıyoruz. Bunların birbirini besleyerek ülkemizi kana bulamak ve ülkemizin batıdaki veya doğudaki görüntüsünü etkilemek ve bir şekilde ülkemizi aşağıya doğru çekmek için bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. Sizlerden, öğrencilerimden ricam buna meydan vermeyelim. Biz inadına bu ülkede insanca, kardeşçe, dostça yaşamak istiyoruz."

Buradaki etkinliğin ardından Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erol, "nevruz" konulu programda konuşma yaptı.