Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı köyünden geçen dere taştı. Derenin taşmasıyla oluşan sel sonucu birçok ev ve otomobil sular altında kaldı.

Sel sularına kapılan 30 küçükbaş, bir büyükbaş hayvan telef oldu. Evlere dolan suyun tahliye edilmesi için Büyükşehir Belediyesi GASKİ ve itfaiye ekipleri köyde çalışma yaptı.

Köy muhtarı Hamza Gün, yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle 12 ev, 2 otomobil ve bir traktörün zarar gördüğünü, 30 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Köyün çamur deryasına döndüğünü ifade eden Gün, "Evler 1,5-2 metre suların altında kaldı. Evlerdeki eşyalar, gıda maddeleri zarar gördü. Akşamdan beri çamur deryası içerisinde yüzüyoruz" dedi.

Evleri yıkılan ailelerin mağdur olduğunu, yaralarının sarılması gerektiğini dile getiren Gün, tekrar sel oluşmaması için köydeki dere yatağının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

 Derede ıslah çalışması yapıldıktan sonra iki kez doğal afet yaşadıklarına dikkati çeken Gün, şöyle konuştu:

"Köyümüzden geçen derenin ıslah çalışması yeni yapılmadı ama ikinci sel felaketini yaşıyoruz. Dere yatağının genişletilmesini istiyoruz. Bu olay akşam değil de gece saatlerinde olsaydı çok can kaybı yaşanırdı. Sel suları geldiğinde herkes ayaktaydı. İnsanlar sulardan kendini zar zor kurtardı.