Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te etkili olan rüzgar nedeniyle sobadan zehirlenen çok sayıda vatandaş, kendi imkanları ve ambulanslarla 25 Aralık Devlet Hastanesi, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servislerine kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşlara, oksijen verildi. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nin acil servisinde, çok sayıda hasta gelmesi sebebiyle yoğunluk yaşandı.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı ailece zehirlendiklerini dile getiren bir hasta, “Sabah yataktan kalktığımızda babam, annem, benim ve kardeşlerimle birlikte başımız çok kötü ağrıyordu. Sonra ben okula gittim. Okulda fenalaştım ve hastaneye geldim. Burada bize oksijen verildi ve tedavim yapıldı. Şu an sağlık durumum iyiye gidiyor” dedi.

YAŞLI ÇİFTİ SOBA AYIRDI

Öte yandan, Mehmet B. ve eşi Hatice B. de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Evden çıkmayan yaşlı çifti fark eden çocukları eve giderek, durumu öğrenmek istedi. Anne ve babalarının baygın yattığını fark eden çocukları, durumu 112 ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri yaşlı çifte ilk müdahalesini yaparak, ambulans ve özel araçla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hatice B., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, eşi Mehmet B.'nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Hatice B.'nin cenazesinin, otopsisi yapıldıktan sonra ailesine teslim edileceği öğrenildi.

Bu arada, Gaziantep'in değişik semtlerinde gün boyu soba zehirlenmelerinden dolayı, vatandaşların hastanelere gitmeleri devam ediyor.