Şahinbey Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Gül, beraberinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve partililerle, belediye tarafından restore edilen Şehreküstü Konakları'nı gezdi.

Kepenek Mahallesi'ndekik tarihi Antep evlerinde incelemelerde bulunan Gül, aslına uygun olarak yapılan yenileme çalışmalarından etkilendiğini belirtti.

Sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarının aslına uygun olarak yapılmasının önemli olduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Burası gerçekten çok güzel bir yer. Şeyh Fettulah Cami, Karayılan gibi manevi büyüklerin yanında şehrin özgün mimarisini ve geleneklerini koruyarak güzel şekilde tasarlanmış bir alan olmuş. Geleneksel sokakların aslına uygun şekilde korunarak muhafaza edilmesi, AK Partili belediyecilik olarak önem verdiğimiz çalışma. Çünkü şehirler bize özgün haliyle emanet edildi. Bizim de bundan sonraki nesillere bu emaneti özgün şekilde iletmemiz bir vecibe. Temel amacımız da kişilik ve kimliğini de koruyarak şehri muhafaza etmek. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, Antep'in o eski evini, eski kültürünü yeni nesillere hatırlatıyor."

Tahmazoğlu da özellikle yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanındıklarını, fakat bu çalışmaları yaparken tarihi dokuya uygun şekilde hareket ettiklerini vurguladı.

Şahinbey ilçesinde tarihi dokunun oldukça fazla olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Yaptığımız çalışmalarda, bu dokuya zarar vermemek için en üst düzeyde özeni gösteriyoruz. Şehreküstü Konakları, şehrin en eski yerleşim yerlerinden birisi. Burayı aslına uygun olarak restore ettik ve turizme kazandırdık. Kentin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.