İslahiye ilçesinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı işbirliğiyle alt gelir grubuna yönelik yapılan 352 konut için kura çekildi. Bin 28'i normal, 185'i engelli statüde başvuran ailelerden 771'i çekilişe katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Atabek, İslahiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminde, ismi çıkmayanlara üzülmemelerini tavsiye etti.

Bütçe ölçüsünde yeni projeler yapacaklarını belirten Atabek, şöyle devam eti:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinden hareketle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yola çıkan AK Parti hükümetleri, bütün politikalarının merkezine bireyi koydu. Devleti, millete hizmet etme aracı olarak gören hükümetimiz, bir sınıf ve bir kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar üretmektedir. İşsizleri, fakirleri, düşkünleri, hastaları, engellileri gözeten, onları insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışı kaçınılmaz olduğu hükümet programımızda benimsenmiştir."

Gaziantep Valisi Erdal Ata da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan sosyal konut yapımı projeleri hakkında bilgi verdi.

Kurası çekilen TOKİ konutları için önümüzdeki yıl 12 derslikli bir ilkokul ve 12 derslikli bir ortaokul planladıklarını belirten Ata, hak sahibi olacak vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise eğitimde, sağlıkta, adalette, önce insanı baz aldıklarını ifade etti.

Yoksulluğun kader olmadığını, insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep gezisi sırasında kirada oturan vatandaşlarla yaptığı sohbet sırasında küçük mekanlarda yüksek fiyatlarda oturduklarını öğrenmesinin ardından kentte sosyal projeler gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da çekiliş sonucu daire sahibi olmaya hak kazanacak vatandaşların sembolik rakamla ev sahibi olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde heyecanlı anlar yaşandı. Konuşma engelli bir çift isimlerinin okunmasının ardından şükür duası etti, tansiyonu yükselen bir vatandaşa da sağlık ekipleri müdahale etti.

Kurada isimleri çıkan vatandaşlar sevinirken, ismi çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı.