İddiaya göre, muhabir Adnan Ali ve Jaber Alsayadı, Suriyelileri para karşılığında Avrupa'ya gitmelerini sağlayan bir şebekeyle ilgili haber yapmak amacıyla kente geldi. Telefonda görüştükleri kişilerle Bağlarbaşı Mahallesi'nde buluşan Ali ve Alsayadı, tartışma sonucu bıçaklandı. Hafif şekilde yaralanan gazeteciler, tedavi olduktan sonra İl Jandarma Komutanlığına başvurdu.

Muhabirler, kendilerini yaraladıktan sonra 3 bin dolar, laptop, cep telefonu ve sırt çantalarını gasbettiklerini öne  sürdükleri kişilerden şikayetçi oldu.

Jandarma ekipleri, sosyal paylaşım sitesindeki görüşmelerden şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerine ulaştı. Olayın meydana geldiği yere yakın bir iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin kullandığı otomobili de tespit etti. 

Cumhuriyet savcılığı koordinesinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden ele geçirilen 3 bin dolar, laptop, cep telefonları ve sırt çantaları muhabirlere teslim edildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.