Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelen gruplar İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin yaptığı üst aramasından sonra alana giren gruplar, kutlamadan önce İstanbul'da yaşanan olayları protesto amacıyla oturma eylemi yaptı.

Eylemin hemen ardından platformun yanında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından basın mensuplarına tahsis edilen otobüse çıkan iki kişi taşıdıkları Türk bayrağını açarak, sallamaya başladı. Bu sırada meydanda bulunan bazı gruplar, otobüse yönelerek bayrağın indirilmesini istedi. Bayrağın indirilmemesi üzerine otobüse su şişeleri fırlatıldı, arbede yaşandı. Gerginliğin devam etmesi üzerine otobüs alandan uzaklaştırıldı. Olayların ardından bir grup ise İstiklal Marşı okuyarak alanı terk etti.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, yaşanan olaylar üzerine platformdan yaptığı konuşmada, herkesten sakin olmasını istedi, kutlamaların barış ve kardeşlik içerisinde geçmesini diledi.

"Biz burada emeğin, solun ve dünya halklarının direnişinin bayramını yapıyoruz. Ne istiyoruz birbirimizden?" diyen Gökdağ, şöyle devam etti:

"Hepimiz el ele, kol kola olacağız. Bizim düşmanımız emperyalizm ve sömürücülerdir. Hepimiz dostuz, kardeşiz. Hepimiz barış içinde yaşayacağız. Lütfen herkes sakin olsun. Emekçinin bayramına yakışır şekilde kutlayalım. Biz dersimizi gözünü kırpmadan darağacına giden Denizlerden aldık. Bu mudur gençlik?"

Kutlamalara katılanlar daha sonra halay çekti, müzik eşliğinde eğlendi.