İslahiye ilçesinde yaklaşık 50 bin dekar alanda üretimi yapılan üzümde hasat başladı.

Sabah erken saatlerde başlayan hasatta kadınlar üzümleri keserken, erkekler kasalara doldurulan üzümleri kamyonetlere taşıyor. Yaklaşık 40 dereceye varan sıcağın altında çalışan işçilerin topladıkları üzümler, tüccarlar vasıtasıyla yurdun dört bir yanına gönderiliyor. 

İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yanar, ilçeye bağlı Altınüzüm, Boğaziçi ve Yeşilyurt beldeleri ile bağlı köylerde "Antep Karası", "Hatun Parmağı", "Kardinal" ve çekirdeksiz sofralık "Sultani" cinsi üzümlerin hasadının başladığını söyledi.

Bölgede yaklaşık 50 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını ve rekoltenin geçen yıla oranla düştüğünü ifade eden Yanar, "Bu yıl 45 bin ton rekolte bekliyoruz. Türkiye'de tüketici tarafından bilinen bir lezzete sahip üzümü, iç piyasanın haricinde 10'a yakın ülkeye ihraç ediyoruz. Birçok aile geçimini buradan sağlıyor. Üreticilerimiz hasatla hummalı bir çalışmaya girdi. Umarım çalışmalarının karşılığını fazlasıyla alırlar" dedi. 

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Yüksel Şahin de bu yıl don olayları ve kuraklık nedeniyle rekoltenin düşük ancak kalitenin yüksek olduğunu söyledi. 

Yaklaşık 25 yıldır bağcılık yapan Bünyamin Çolak ise 2011'den beri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle harekete ederek, kaliteli ve ilaç kalıntısız üzüm ürettiklerini, "Antep Karası" cinsi üzümü 1-1,40, "Hatun Parmağı" cinsi üzümü ise 90 kuruş ile 1,10 lira arasında sattıklarını kaydetti.