Gaziantep'te, 13 yaşındaki kızı Z.D'yi işkenceyle öldürdüğü iddia edilen baba Ş.E'nin yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında "müebbet hapis" cezası istenen tutuklu sanık Ş.E. ile avukatı katıldı. 

Duruşmada söz alan baba, olay günü kızını dövdüğünü ve yanında kimsenin olmadığını belirterek, pişman olduğunu söyledi. 

Mahkeme heyeti duruşmayı, maktulün öz annesinin tespiti ve Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesi için 3 Ekim'e erteledi.

Gaziantep'te geçen yıl 28 Haziran'da, özel bir hastaneye götürüldüğünde vücudunda darp ve işkence izleri fark edilen Z.D, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, olayla ilgili aralarında kız çocuğunu hastaneye getiren 4 kişinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış, baba  Ş.E. ise tutuklanmıştı.


Olay Nasıl Gelişmişti... İşte O Haber...

Gaziantep'te doğduktan sonra annesi ve babası ayrılınca halası ve eniştesinin nüfusa kaydedilip büyütülen 13 yaşındaki Z.D., iddiaya göre yanında yaşadığı öz babası Ş.E. tarafından dövülüp kül tablasıyla başına vurularak işkence edildi. 

Kaçan babanın arkadaşları tarafından 'Boş arazide bulduk' denilerek hastaneye götürülen küçük kız ölürken, olayla ilgili ise 6 kişi gözaltına alındı. 

Ulaş Mahallesi 90 Nolu Cadde'deki bir evde meydana gelen olayda, doğduktan sonra babası cezaevine girince, annesi tarafından terk edilen ve halası A.D ile eşi B.D tarafından kendi nüfuslarına geçirilip büyütülen Z.D. cezaevinden çıktıktan sonra başka bir kadınla yaşamaya başlayan öz babası Ş.E.'nin evine gitti. 

İddiaya göre bugün sabah saatlerinde Ş.E. belirlenemeyen bir nedenle kızı Z.D.'yi dövdükten sonra kül tablası ile başına vurdu. Öfkeli baba, kırılan kül tablasının cam parçalarıyla da küçük kızın vücudunu çizerek işkence yaptı. Ş.E., kızı fenalaşınca 4 arkadaşından yardım istedi. H.M., A.B., K.Ş. ile H.İ.G. tarafından "Boş bir arazide bu halde bulduk" denilerek otomobille özel bir hastaneye götürülen Z.D.'nin öldüğü anlaşıldı. 

Olayın polise bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, kızı hastaneye getiren 4 kişi ile adları açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların ilk ifadelerinde Z.D.'yi Kızılhisar mevkiindeki Onkoloji Hastanesi yakınlarında boşluk bir arazide bulduklarını ve hastaneye getirdiklerini söyledikleri, ancak soruşturma derinleştirilince zanlıların genç kızı önce evlerinin kapısının önünde, sonra merdivenlerde ve en sonunda da evin içinde durumu ağır olarak bulduklarını itiraf ettikleri öğrenildi. 

Bu arada Ş.E.'nin olayın ardından kayıplara karıştığı belirtildi. Polis, cinayet, fuhuş yaptırmak ve adam yaralamaktan bir çok sabıka kaydı bulunan geçtiğimiz yıl da Gaziantep'te bir kadının sokakta öldürülmesi olayında gözaltına alındığı ancak daha sonra serbest bırakıldığı öğrenilen Ş.E.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kız çocuğunun cesedi ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'ne götürüldü.