Kentteki iş dünyası temsilcileri, Suriyelilere yönelik eylemler nedeniyle sağduyu çağrısında bulundu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyeli mültecilerin zorunlu olarak Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Birkaç istenmeyen olay yüzünden bütün Suriyelileri aynı kapsamda değerlendirmenin yanlış olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, son günlerdeki gerginliğin "can sıkıcı" hale geldiğini bildirdi.

Halkın, yaşananlardan rahatsız olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Nefret söylemi ve şiddet eylemleri bizleri bu konuda çözüme ulaştırmayacağı gibi, kaos ortamı oluşturmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Suriyeli mültecilere aynı muameleyi yapmak ve onları dışlamak misafirperver Gaziantep halkına yakışmıyor. Bu şekilde davranmak suçsuz ve masum Suriyelileri de tehlikeye sokacak ve daha da saldırgan bir tutum sergilemelerine neden olacaktır."

Nakıboğlu, meselelere sağduyuyla yaklaşılması gerektiğini aktardı.

- "Münferit olayları genele mal etmemeliyiz"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da şehirdeki gerginlikten üzüntü duyduklarını belirtti. 

Gaziantep'in misafirperver, yardımsever ve hoşgörülü bir kent olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Münferit olayları genele mal etmemeliyiz. Halkımızdan provokasyona gelmemelerini bekliyoruz. Zor durumdaki Suriyeli kardeşlerimize karşı misafirperver olmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise problemlerin kısa sürede çözüme kavuşması için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sorunun çözümü için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını aktaran Tiryakioğlu, "Ülke sanayisinin örnek kentlerinden Gaziantep'in imajının zarar görmemesi için bu sorunun sağduyuyla çözüleceğine inanıyoruz"  değerlendirmesinde bulundu. 

12 Ağustos'ta, Hıdır Çalar'ın, evinden çıkmasını istediği Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından kentteki bazı mahallelerde 3 gündür protesto gösterileri düzenlenmiş, polis gruba müdahale etmişti.