Gaziantep’ten, Temmuz ayında yüzde 18 düşüşle 372 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’ten bu yıl Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 oranında düşüşle toplam 371 milyon 832 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.
Özellikle uzun bayram tatilinin de etkisiyle ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’in ihracatının gerilediğini ifade eden Konukoğlu, en fazla ihracat yapan ilk on şehir arasında ise altıncı sıradaki yeri koruduklarını belirtti.
Konukoğlu, ’’Bu yıl Ocak-Temmuz dönemi dikkate alındığında şehrimizin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında azalışla 3 milyar 511 milyon 592 bin dolar olarak gerçekleşti’’ bilgisini paylaştı.
Türkiye’nin darbe girişimiyle çok büyük bir badire atlattığını ve tarihi bir dönemden geçtiğine işaret eden Konukoğlu, hükumetin ekonomi yönünde attığı hızlı adımlar sayesinde piyasaların sağlıklı şekilde işlemeye devam ettiğini anlattı.
Güçlü demokrasi ve siyasi istikrarın varlığının altını çizen Konukoğlu, ’’İş dünyası olarak, ülkemize ve ekonomimize güveniyoruz. Türkiye sağlam ve güvenilir bir limandır. Ekonominin bu badireden daha güçlü şekilde çıkması için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Biz işimize dört elle sarılmaya devam ediyoruz’’ dedi.
‘’Rakiplerimize göre daha aktif ihracat stratejisi izlemeliyiz’’
GSO Başkanı Konukoğlu, hedeflere ulaşılabilmek için ihracatta yeni bir çıkış yakalanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
‘’Ülkemizin bir daha darbe girişimleri yaşamaması için güçlendirilmesi gereken en önemli kalelerden birisi ekonomidir. Bunun için bütün sanayiciler olarak en önemli görevimiz; ekonomiye her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır. İhracata daha çok sarılarak, yurt dışında rakiplerimize göre daha aktif bir strateji izlemeliyiz. Mevcut pazarlarda varlığımızı pekiştirmek, yeni pazarlarda var olmak en önemli gündemimiz olmalıdır.
Gaziantepli iş adamları olarak çarkların eskisinden daha hızlı dönmesi için stratejik öneme sahip olan üretimimizi canlı tutmaya, ihracatımızı artırmaya, yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte hükumetimizin yapacağı yapısal dönüşümler ve reformlarla Türkiye’nin çok daha güçlü şekilde büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz.’’