Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Yönetim Kurulu Gaziantep’te düzenlenen, 50 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin yaralandığı hain terör saldırısını kınadı.
GBC Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, “Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte, kararlılıkla ve devamlı mücadele yürütülmesi gerekiyor. Milli birliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyen provokatif açıklama ve davranışlara dikkat etmeliyiz” dedi.
GBC Başkanı Arif Kurt, Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesinde bir düğüne düzenlenen bombalı terör saldırısını kınayarak, başsağlığı mesajında bulundu. Kurt, "Terör vahşeti bu kez de Gaziantep’te bir düğün ortamında kendini gösterdi. Düğün evini yas evine çevirdi. Masum sivilleri hedef alan bu hain saldırı bir insanlık suçudur. Yaşanan terör saldırısını şiddetle nefretle kınıyorum” ifadesini kullandı.
GBC Yönetimi yayımladığı mesajında, “Her türlü insani, ahlaki, vicdani ve dini değerden yoksun bu kalleş terör saldırısını tüm insanlık adına şiddet ve nefretle lanetliyoruz. Medeniyetlerin beşiği, barış, kardeşlik, huzur ve üretim, ihracat ve istihdam şehri Gaziantep’imizin adını terörle bir araya getirmek isteyen şer güçler bu çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken bölücü mihraklar ve destekçileri şunu iyi bilsin ki, şanlı al bayrağımız altında birleşip, yüreği vatan aşkı ile çarpan aziz milletimiz milli birlik beraberliğini ülke genelinde her zaman muhafaza ederek ve provokasyonlara gelmeyerek hainlere en güzeli cevabı verecektir. Bu kalleş saldırıyı gerçekleştiren veya gerçekleştirenler Yüce Türk adaleti önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor, Teröre karşı başta medya kuruluşları olmak üzere milletimizi her zamankinden daha fazla omuz omuza birlik olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.