Bülbülzade Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İftar Programı, Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi avlusunda yapıldı.
iftar programına ev sahibi Bülbülzade Vakfı başkanı Turgay Aldemir, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, ilçe müftüleri, daire amirleri, eğitim yöneticileri, Müsiad İl Başkanı Mehmet Çelenk, Gaziantep ve çevre il ve ilçelerden gelen STK temsilcileri, Suriyeli misafirler, gönüllüler ve 700’ü aşkın davetli katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından iftar duası yapıldı. Yapılan duanın ardından Bülbülzade Vakfı’nın tanıtım filmi izlendi.
Bülbülzade Vakfı başkanı Turgay Aldemir, Ramazan’ın Müslümanlar üzerindeki olumlu etkisinden bahsederek, “Ramazanla, oruç, Kur’an, namaz, iftar, sahur, yardımlaşma bunlar gibi çabalarla hayatımızı yeniden dengeye alırız. Oruçla, Kur’an’la bilgiyi tazeleyerek bilincimizi açarız. İstikamet bulur ve hikmete ulaşmaya çabalarız. Ramazan nedeniyle dünyevileşmeye, modern mülkiyet anlayışına Kur’an temelli olarak, yeniden başkaldırırız’’ dedi.
“BORÇLU OLMA” BİLİNCİYLE YAŞAMALIYIZ
Aldemir, ’’İnsanın bu dünyada ortaya koyduğu çaba ve gayretinden dolayı kendisini bu dünyadan alacaklı görmesi ondaki tüm hırsları ortaya çıkartmaktadır. Benim hakkım, benim başarım, benim çabam, bana ait gibi kavramlar hepimize ne kadar tanıdık geliyor değil mi? Kur’an ayı dolayısıyla İsmet Özel’in “Borçlu Olma” kültürünü idrak etmemiz lazım. İnsan borçludur. Zor olan bu hayatı “borçlu olma” bilinciyle yaşamaktır. Bunun için yaptığımız iyilikler başa kalkılacak bir nimet değildir. Ramazan vesilesiyle gönlümüzü, soframızı ve tüm varlığımızı açık tutarak nasıl insan kalabiliriz. Bunun çabası içerisinde olmalıyız’’ şeklinde konuştu.
’’Vicdani bir arınmaya ihtiyacımız var’’ diyen Aldemir, “Vicdan Allah’ın kalbimizdeki sesidir der Nurettin Topçu. Hamdolsun, yoksullar, yetimler, ülkelerini terk edenler için çok güzel yardım çalışmaları yapıyoruz. En az 170 ülkeye cömertçe Anadolu insanının yardımlarını taşıyan hayır kurumlarımız var. Çok şükür cömert bir milletiz. Akif’in dediği gibi ’Nerede bir kanayan yara gördüm mü, yanar ta ciğerim’ Dünyanın neresine bir ateş düşse o bizi de incitir ve ilgilendirir. Bu insan olmamızın, Müslüman olmamızın, kardeş olmamızın gereğidir. 3 milyon Suriyeli kardeşlerimizle bu kadim topraklarda beraberiz’’ ifadelerine yer verdi.
RAMAZAN BİR DÜNYA GÖRÜŞÜDÜR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Ramazan ayının öneminin birinin de Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olduğunu söyledi. Şahin, “Ramazan ayının öneminden biri de Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, insanlığın kurtuluşa ermesi için iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmak için bu ay bize büyük bir fırsat veriyor. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmemiz gerekiyor. Ramazan aynı zamanda bir dünya görüşüdür diye bakmamız gerekir. Ramazan ayı bir merhamet ayı ise bizler bunun neresindeyiz? Yoksulun, yetimin, engellinin herkesin ama herkesin yanında olabilmektir bize düşen. Ensar şehir olarak, gazi şehir olarak biz bunu başardık” dedi.
ENSARLIK SINAVINDAN YÜZ AKIYLA ÇIKACAĞIZ
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, Gaziantep’e geldiği günden beri Bülbülzade Vakfı’nın hasbi çalışmalarını gördüğünü vurgulayarak, “Bir şehirde 350 bin Suriyeli yaşıyor. Bizler 5 yıldan beri onlarla beraber yaşıyoruz. Devlet, hükumet, bütün kamu kurumları, bütün belediyelerimiz, ama en önemli gönüllü kuruluşlar, Bülbülzade Vakfı gibi birçok kuruluşumuz bu insanlara sadece Allah rızası için yardımcı oluyor. Dua edelim komşumuz Suriye’de en kısa zamanda bütün insanlarını kucaklayan, insan haklarına ve demokratik haklara riayet eden bir devlet yapılanması kurulsun. Ama o gün gelinceye kadar da biz ensarlık sınavından yüz akıyla çıkacağız. Allah bizi sağlıkla, sıhhatle, huzurla Ramazan Bayramına kavuştursun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından iftar programı sona erdi.