TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, aydınlık Türkiye’yi karartmak amacıyla başlatılan darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında en büyük gücün millet olduğunu belirtti.
Yetkinşekerci, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 15 Temmuz Cuma gecesi önemli bir sınavdan geçtiğini söyledi. Demokrasi sınavını başarıyla tamamlayan Türkiye’nin bugünden itibaren daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğini ifade eden Yetkinşekerci, “Geçmişi zaferlerle dolu milletimiz 15 Temmuz’da yeni bir zafere imza attı. 15 Temmuz Türkiye için milli iradenin zaferi oldu. Gelecek yıllarda bugün milli irade günü olarak kutlanmalıdır” dedi.
Türkiye’nin demokrasi yürüyüşüne bu saatten itibaren hiçbir gücün engel olamayacağının altını çizen Yetkinşekerci, “Genç işadamları olarak sivil hükümetin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Darbeye hayır, demokrasiye evet diyoruz. Demokrasimizin güçlenmesi ve ekonomimizin büyümesi sivil yönetimle mümkündür. Darbeyle, darbecilerle bir yol alınamayacağını çok iyi bilen milletimiz olayın duyulduğu ilk andan itibaren tepkisini verdi” şeklinde konuştu.
Antidemokratik girişimlerin karşısında olduklarına dikkati çeken Yetkinşekerci, “Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyoruz. Milleti iradesinden başka bir irade tanımıyoruz. Darbelerin saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diliyorum” diye konuştu.