SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, eskiden özellikle yeni bir fikir ortaya atanlara “icat çıkarma” denilerek tepki gösterildiğini hatırlatarak, “İcat insana hizmet etmez ve ticarileşmezse anlam taşımaz” dedi.
Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası’nın koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’nun gerçekleştirdiği "Girişimci Havuzu Proje Yarışması Final Programı"na katıldı. Gaziantep Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Konukoğlu, kendi kuşağının girişimciliği babaları ve büyüklerinden görerek öğrendiğini, şimdiki kuşağın ise bilişim sektöründeki gelişmeler sayesinde her bilgiye cebindeki akıllı telefonla ulaşabildiğini söyledi. Akıllı telefonların adeta birer işyeri olduğunu hatırlatan Konukoğlu, para kazanmanın şimdi daha kolay olduğunu, bir yazılım geliştirenin, “paraya para demediğini” kaydetti.
İŞİN HİLESİ DÜRÜSTLÜK
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu,Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı Cengiz Konukoğlu ve Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci’nin de katıldığı toplantının genç girişimciler için çok güzel fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacağını vurgulayan Konukoğlu, "Rahmetli babamın güzel bir sözü var; ‘İşin Hilesi Dürüstlük’ Bu söz çok kavramı bir arada sunuyor. Dürüst olmazsanız marka olamazsınız, itibarınızı koruyamazsınız. Bunlar olmadığında ise başarılı olmanız mümkün değil. Biraz önce Sayın Ali Sabancı itibarın önemine vurgu yaptı. Bu sözün önemini bilin. Dürüstlük itibardır. Kendinizi yenileyin. Gündemi çok iyi takip edin. Sivil toplum kuruluşlarında görev alın. SANKO’daki aktif görevimden iki yıl önce ayrıldım. Ama her şeyden elimi ayağımı mı çektim? Hayır. Sivil toplum kuruluşlarında daha aktif yer alıyorum. Bu arada, işbaşında olduğum dönem yaptığım bazı işlerin daha farklı anlayışla yapılabileceğini gördüm" dedi.
GENÇLERE ÖNERİLER
Gençleri dürüst olmaya, hayal kurmaya, kurdukları hayalleri icraata geçirmeye çağıran Konukoğlu, “Adımlarınızı yavaş yavaş atın. Ama temkinli olacağım derken, adım atmaktan geri kalmayın. Merdivenleri birer birer çıkın, ulaştığınız yeri hazmedin. Başarılı olmak için çok çalışın, dürüst olun, hayal kurun ve paylaşın. Kazancınızı vergi olarak devletle, zekat ve hayır işleri ile içerisinden çıktığınız milletimizle paylaşın ve bunun mutluluğunu yaşayın” diye konuştu. Konukoğlu, "İcat çıkarın, yeni şeyler bulun ki insanlığa yararlı olun. İcat insana hizmet etmez ve ticarileşmezse anlam taşımaz, zamanı heba edersiniz.Konukoğlu Ailesi olarak bugünkü konumumuza gelmemizde doğup büyüdüğümüz Gaziantep’i terk etmememiz ve elimizden geldiğince paylaşmayı bilmemiz büyük rol oynadı. Yatırımlarımızı, ‘Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’ sözümde anlamını bulan anlayışımız doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. İnanın, 30-40 yıl önce Adana hayalimizdi, gıpta ederek gittiğimiz yerdi. Şimdi öyle değil. Neden, çünkü Adana’yı sürükleyecek, ağabeylik yapacak sanayiciler Adana’dan ayrıldı. Kentin abisi küstürüldü. Şehirler şirketleri, şirketler şehirleri büyütür. Şehirler şirketlere, şirketler şehirlere sahip çıkmalı. Bunu sağlayamadığınız takdirde büyüyemezsiniz. Genç girişimciler olarak sizler de kentinize sahip çıkın, kenttekilerin sevgisini kazanın, paylaşın, toplumsal dayanışmaya katkı sağlayın" ifadelerini kullandı.