GTO'dan yapılan açıklamaya göre, genç girişimcilerden Ali Kılıç, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'nun "Girişimci Havuzu Projesi" kapsamında geliştirdiği yerli üç boyutlu yazıcıyla iş hayatına atıldı.

Aldığı maddi ve manevi destekle işini kurduğunu belirten Kılıç, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark'ta da ofis imkanı sağlandığını aktardı.

Projesini geliştirip şirket kurduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Cihazımızla dijital çizimleri üç boyutlu elle tutulur objeye dönüştürüyoruz. Özgün tasarımla hazırlanan ürün alanında ilk ve tek yerli üretim özelliği taşıyor. Yerli üç boyutlu yazıcı için TÜBİTAK'tan da destek aldım. Verdikleri destek için GTO'ya ve TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'na teşekkür ediyorum."

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci de sürdürülebilir projelere kapı açmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine genç girişimcilerle ulaşacağını aktaran Yetkinşekerci, şunları kaydetti:

"Hedefi olan, geleceğe dair proje hazırlayan genç girişimcileri bulup desteklemek istiyoruz. Gaziantep genci ve yaşlısıyla zaten girişimci fabrikası bir şehrimiz. Birbirinden farklı alanlarda çok ilginç projeler görüyoruz. Bu da şehrimizin ufkunu gösteriyor. Geçen yıl verilen destekle iş dünyasına katılan Ali Kılıç, tamamen yerli üretim üç boyutlu yazıcı geliştirdi. Bir buluşu ve fikri olan, şehre katma değer sağlayacağına inandığımız gençlere destek vermeye devam edeceğiz."