Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, terör örgütlerine karşı en büyük gücün birlik, beraberlik olduğunu ifade ederek, ‘’Devletimizin terörle ısrarlı mücadelesi ile bu hain gruplar bu coğrafyadan silinecektir. Bu süreçte hain teröre karşı ortak tepkimizi arttırarak sürdürmeliyiz’’ dedi.
Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu emniyet güçlerinin 2 hücre evine yönelik yaptığı operasyonlarda kendini patlatarak 3 polisin şehit olmasına ve 9 kişinin yaralanmasına neden olan DAEŞ militanlarına tepkiler büyüyor. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, DAEŞ’in hain planlarının Gaziantep’i yaşanmaz göstermeye yetmeyeceğini ifade etti.
‘’Gaziantep teröre meydan vermeyecektir’’
Geçmişte kurtuluş savaşının meşalesini yakan ve düşmana karşı eşsiz bir direniş gösteren Gaziantep halkının DAEŞ ve benzeri terör gruplarına asla boyun eğmeyeceğine dikkat çeken Ay, ‘’Gaziantep sanayisi, turizmi ve dinamik yapısıyla bu coğrafyanın gözde kentlerinden birisidir. Ancak, hain terör örgütleri bu kenti yaşanmaz göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Gaziantep geçmişte böyle durumlarda hep dik durmuş ve birlik beraberlik çevresinde kenetlenerek teröre asla geçit vermemiştir. Son yaşanan olay sonrası da aynı duruşumuzla terörle mücadeleye destek vermeliyiz’’ dedi.
‘’Milletimizin başı sağolsun’’
Emniyet güçleri tarafından hücre evlerine yapılan operasyonlarda 3 polisin şehit olmasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını da dile getiren Ay, ‘’Vatanını, bayrağını ve milletini koruma uğruna şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu operasyonlarda 5 ‘i polis 9 kişide yaralandı. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimize bu acıları yaşatan hain terörü lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun’’ İfadelerini kullandı.