Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada 15 Temmuz’da da aynı ruhun büyük bir zafer kazandığına dikkat çekti.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihteki önemine dikkat çekerek, ‘‘Milletimizin, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelemiz sonucunda kazandığımız bağımsızlığını her zaman koruyacaktır’’ dedi.
Ay, ‘’ O gün vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için mücadele eden aziz milletimiz, aynı ruhla 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY tarafından yapılan terörist saldırı karşısında da dik duruşu, silahlara, uçaklara ve tanklara göğüs gerişi ile o milli ruhumuzu ve birlikteliğimizi bir kez daha ispatlamış, Türkiye bölünemez, kutuplaştırılamaz, demokrasisinden ve bağımsızlığından asla taviz verilemez mesajını tüm dünyaya vermiştir’’ ifadelerini kullandı.
"Tarihimizden aldığımız güçle ayaktayız"
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Dünya’da emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken Ay, ‘’Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı ve ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir’’ şeklinde konuştu.
"Dünya milli iradenin gücünü gördü"
Yakın tarihte yaşanan olaylar sonrası aziz milletin tarihte olduğu gibi Milli İrade Duruşu ile tüm dünyaya ders verdiğini dile getiren Ay, ‘‘30 Ağustos Zaferinden aldığı ilhamla 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak isteyen FETÖ/PDY ve taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları, aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını ortaya koymuştur. Bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman gazilerimizi, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu vesileyle terör belasını püskürtmek amacıyla Suriye’nin Cerablus bölgesinde operasyon başlatan kahraman Türk ordumuzun yeni zaferlere imza atmasını en kalbi duygularımla temenni ediyorum’’ diye konuştu.