Üyelerinin ve hizmet verdiği kadınların bireysel ve toplumsal gelişimlerine önem veren GİKAD ilk etkinliğini sanat terapisi (mandala) ile yaptı.
Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Gamze Aşnük yeni dönem projeleri, yapılacak sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikleri ile ilgili üye görüşlerini alarak toplantıyı sürdürdü. Her yıl sayısız sosyal sorumluluk projelerinde öncülükleriyle isminden söz ettiren Dernek Başkanı Aşnük konuşmasında “Girişimci Kadınları Destekleme Derneği olarak bu yıl da faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Her yıl sosyal sorumluluk projeleri yapan derneğimiz bunun ilki olarak günlük yaşantımızdaki sıkıntıların hafiflemesi, sorunların farkına varılması ve rahatlatma özelliği olan mandala tekniğini uygulayarak öncelikle kendimize terapi uyguladık. Buna bağlı olarak herkesin sıkıntı ve stresini azaltmaya yönelik olan mandala tekniğini çevremizin de uygulamasını sağlayacağız” dedi.
“Mandala iç huzuru sağlayan ve enerjinizi resmederek rahatlama sağlayacağınız bir terapi şeklidir”
Tasarımcı Nuran Tahtacı’nın teknik bilgileri doğrultusunda üyelere sürpriz etkinlik olarak duyurulan çalışma dernek yöneticileri ve üyeleri tarafından ilgiyle karşılandı. Dilmun Bireysel Gelişim Merkezinin ev sahipliğinde ruhsal dinginliği ve iç huzuru sağlayan Mandala etkinliği üyelerin 2017 hedeflerini içlerinden geldiği gibi çizmelerine olanak sağladı. Nuran Tahtacı’nın önderliğinde yapılan mandalalar keyifli dakikalar yaşanmasını sağladı. Bu atölye çalışmasıyla üyelerin farkındalıklarının artacaklarını söyleyen Tahtacı konuşmasında, “Mandala iç huzuru sağlayan ve enerjinizi resmederek rahatlama sağlayacağınız bir terapi şeklidir. Kendi ruhumuzdan gelen bir tılsım olduğunu bile ifade edebiliriz. Bilinçaltımızın görüntüsü olan bu terapi yöntemi stresle başa çıkmayı, renklerin ve motiflerin hayatımızdaki önemini, sakin ve serin kanlı kalmayı, dikkat toplamayı ve kişinin kendi yaratıcılığını bütünüyle ortaya çıkarmayı sağlar. Bu yüzden her insanın bilinçaltındaki resmini görmesi gerektiğinin önemle altını çiziyorum” ifadelerine yer verdi.
Mandalalarını tamamlayan üyeler, bu keyifli atölye çalışmasında tamamen farkındalıklarının ortaya çıktığını söyleyerek Tasarımcı Nuran Tahtacı ve Dernek Başkanı Gamze Aşnük’e anlamlı etkinlik için teşekkür etti. Etkinlik Tahtacı’nın mandala yorumlamaları ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.