Dünya Hayvanlar Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının minik öğrencileri hayvan maskelerini yüzlerine takarak hayvan sevgilerini gözler önüne serdi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri sevdikleri hayvanların yüzünün çizildiği hazır maskeleri boyayarak kendilerine maskeler yaptılar. Resim öğretmeni Emine Korkmaz’ın rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler en çok sevdikleri hayvanı seçerek önceden çizilmiş hayvan yüzleri bulunan maske tasarımlarını sevdikleri renklerle boyayarak kendileri için birer maske hazırladı.
Maskeleri tamamlayan öğrenciler yüzlerine takıp hayvanların taklitlerini yaptı. Dünya Hayvanlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan öğrencilerin büyük bir keyif aldığı gözlenirken çocuklara hayvan sevgisinin küçük yaşta aşılanmasında bu tür etkinliklerin önemli olduğu vurgulandı.
Öğrenciler çalışmalarını tamamlayıp maskelerini yüzlerine taktıktan sonra bütün hayvanların birer canlı olduğunu ve türleri ne olursa olsun hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için insanlar tarafından korunmaları gerektiği yönündeki düşüncelerini de bir birleriyle paylaştılar.