GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kadınları Oratoryosu büyük ilgi gördü.
Cumhuriyetin kuruluşu ve ilk yıllarında kadınlara verilen haklarla kadınların toplum içerisinde ki statülerinin gelişmesini anlatan oratoryo izleyenleri adeta büyüledi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bir birinden farklı etkinliklerle kuruma bağlı bütün eğitim kurumlarında hafta boyunca kutlandığını ifade etti.
Cumhuriyetin kuruluşunun 29.yıl etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı faaliyetlerle Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kutlamalara adeta damgasını vurdu. GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kadınları Oratoryosu büyük ilgi görürken etkinlik kapsamında liseli öğrenciler tarafından sahnelenen vals gösterileri de ayakta alkışlandı.
Bayrak gösterileri sırasında duygusal anların yaşandığı gösteriler öncesi Cumhuriyetle ilgili konuşma yapan GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki 15 Temmuz’un millet tarafından Cumhuriyetin ikinci kez tescillendiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun bir kez daha dünyaya haykırıldığını ifade etti. Tiryaki, “15 Temmuz gecesi demokrasi ruhuyla sokaklara dökülen ve bu uğurda canlarını seve seve veren yüzlerce şehidimizi, asla unutmadık ve unutturmayacağız. Kahramanca hareket eden bir neslin evlatları olarak siz gençlerin yapması gereken ise Başkomutanımız Mustafa Kemal’in açtığı bu aydınlık yolda ülkemizi daha modern, daha çağdaş bir düzeye çıkarmak için dürüstçe çalışmak, bilim ve araştırmalar neticesinde ülkemizi daha da ileri medeniyetler seviyesine yükseltmektedir. Şimdi ise bu bağımsızlık ve milletimizin demokrasisine tam olarak sahip çıkmanın vaktidir. Özellikle içinde bulunduğumuz konjonktürde bu sahiplenmeye çok daha fazla ihtiyacımız vardır çünkü hain darbe girişimi 15 Temmuz’un üzerinden daha 3 ay gibi kısa bir süre geçmiş Türk halkı 246 demokrasi şehidinin acısını içimizde yaşamıştır. Bu törenle birlikte Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm şehitlerimize ve demokrasi şehirlerimize tekrar rahmet diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından GKV Özel Liseleri öğrencilerinin sahnelediği Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kadınları Oratoryosunda Cumhuriyetin kuruluş öyküsünün dramatize edilmesiyle birlikte Cumhuriyetin en önemli kazanımları arasında yer alan demokrasiyle birlikte insanlar arasında sağlanan eşitlik ve kadınlara verilen yeni haklar gözler önüne serildi. Cumhuriyetin ilk yıllarında bir çok meslekte isimlerini başarıyla duyuran Cumhuriyet kadınlarının da canlandırıldığı gösterilerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te askeri üniformaları içerisinde canlandırıldı.
Etkinlik kapsamında Cumhuriyet gençleri tarafından sahnelenen vals gösterisinin ardından bayrak gösterileri izleyicileri adeta coşturdu. Milli marşlar eşliğinde gerçekleştirilen bayrak gösterilerinde GKV Özel Okullarının tamamı al kırmızı renklerle donatıldı. Cumhuriyet kutlamaları kapsamında bir birinden farklı etkinliklerin ay sonuna kadar devam edeceği de açıklandı.