Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, milletin darbe girişimine karşı ortaya koyduğu mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayarak, ‘’15 Temmuz demokrasinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunun gösterildiği gündür’’ dedi.
Demokrasi dışı kalkışmanın başladığı ilk günden itibaren milletin yanında yer alan ve meydanlarda birlikte demokrasi nöbeti tutan GSO Başkanı Konukoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
21. yüzyılda darbe girişimi yapan karanlık zihniyeti kınayan Konukoğlu, ‘15 Temmuz gecesi darbe girişimini ilk duyduğum anda ‘bu yüzyılda bu nasıl olur’ diye düşündüm, ilk şoku atlattıktan sonra darbe girişiminin başarısız olacağına inandım. Başaramadılar. Bundan sonra da hiç başaramazlar. Bu milletin önüne kimse duramaz’’ şeklinde konuştu.
Milletimizin sergilediği mücadeleyle, tüm dünyaya ülkemizde demokrasinin olduğunu bir kez daha gösterdiğinin altını çizen Konukoğlu,‘’15 Temmuz, demokrasinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunun gösterildiği gündür. Bütün halkımıza, 78 milyona teşekkür ediyorum. Ülkemiz ne kadar güçlü olduğunu tekrar ortaya koymuştur. Darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük emekleri geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Milletvekillerimize, polislerimize ve askerlerimize, duyarlı davranışlarından dolayı siyasi parti liderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, medyamıza teşekkür ediyorum. Birlik içinde olduğumuz zaman neler başarabileceğimizi ortaya koyduk ve birlik beraberliği bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
‘‘Demokrasi nöbeti tutan gençlerimizi alnından öpüyorum’’
Her zaman gençlere büyük güven duyan GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ‘‘Benim gençlere olan güvenim bu demokrasi mücadelesi sırasında bir milyon kat daha arttı. Gençlerimiz, demokrasi için çok güzel tepkiler verdiler. Birçok genç arkadaşımız sabahlara kadar meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor. Hepsini anlından öpüyorum, hepsini yürekten tebrik ediyorum. Allah onların yolunu açık etsin’’ dedi.
Konukoğlu, hem gençlerimize daha fazla iş imkanı oluşturmak hem de Türkiye’yi yıldız bir ülke haline getirmek için iş dünyasının üzerine düşeni yapmayı sürdüreceğini ifade ederek, ‘‘Şu anda hepimiz var gücümüzle çalışıyoruz. Ama artık daha çok ısrarlı olacağız. Gitmediğimiz pazarlara gideceğiz. Daha çok çalışacağız, daha çok ihracat yapacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok iş imkanı oluşturacağız ve yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Önümüzdeki 20 yıl içinde ülkemizi dünyanın en büyük 5 ülkesinden biri yapmak için var gücümüzle çalışacağız’’ diye konuştu.