Firmaların, devlet desteklerinden etkin şekilde yararlanabilmesi için daha fazla proje üretmesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, "Sanayi Odası içerisinde en kısa zamanda proje ofisi oluşturacağız. KOBİ niteliğindeki sanayicilerimize hem projeyi nasıl yapacakları konusunda eğitim vereceğiz hem de projelerini uygulamaları için her türlü katkıyı sağlayacağız. Herkeste fikir var ama proje yapımında, belgelere dökmede sıkıntı var. Siz projelerinizi bize getirin ki, dokümantasyonunu hazırlayıp, devletin hibe ve teşvik kaynaklarını kullanmanıza imkan sağlayalım" ifadelerini kullandı. 
2015'in son çeyreğinde sanayi üretiminin yüzde 4,2 artış gösterdiğini ve bu sayede ekonomik büyümenin güçlendiğini aktaran Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin ve reel sektörün sağlam olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin her sorunu aşacak güçte olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Bir dünya şehri olan Gaziantep'in de geleceğine güveniyoruz. Çok daha ileriye gideceği konusunda hiçbir tereddüdümüz yok" dedi.
Gaziantep'ten yapılan ihracatın Ocak ayında yüzde 16,9 azaldığını hatırlatan Konukoğlu, jeopolitik olayların Türkiye'nin ihracatını baskı altında tuttuğunu belirtti.
Gaziantep'in ihracat potansiyelinin büyük olduğunu kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:"Dinamik ve girişimci iş adamlarımız en büyük değerimizdir. Riskleri göz ardı etmeden, fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Gaziantep'in gastronomi dalında UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmesi büyük bir fırsattır. Hepimiz bunu sahiplenerek, şehrimizin tanıtım elçisi olmak zorundayız. Gaziantep'in Zeugması, gastronomi ile üst kimliğini ortaya çıkartarak, pazarlarda bilinirliğimizi artırabiliriz. Birlikte hareket edersek çıtayı daha yukarıya, ülkemizi ve şehrimizi daha ileriye taşıyabiliriz." 
Gaziantepli ihracatçının kayıplarını telafi etmek için harekete geçtiğini, yeni pazarlar arama konusunda çalıştığını ifade eden Konukoğlu, Gaziantep'ten bu yıl ocak ayında yapılan ihracatın Avrupa ülkelerine yüzde 7 ve Amerika ülkelerine yüzde 35,9 arttığını ifade etti.
Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da iş adamlarına düşenin iyi yönde çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.
2008 yılından beri dünyada bir büyüyememe sıkıntısı olduğunu aktaran Topçuoğlu, şunları kaydetti: 
"Ortadoğu kaynıyor, Kuzey Afrika, Libya, Cezayir, Tunus kaynıyor. Rusya, Ukrayna, Türk devletleri her yerde karmaşa var. Türkiye'de 2008'den sonra büyümenin önemli kısmı iç piyasadan geliyordu. Dünyada büyüme bizim beklediğimiz gibi olmadı. Birçok ülkede devalüasyon yaşandı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz konumumuzu koruyarak, mücadele edebiliyoruz."