Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, milletimizin büyüklüğüne yaraşır ve yakışır şekilde demokrasiye sahip çıktığını belirterek, ‘’Milletimizin ezici gücü karşısında darbeciler kaybetti, ülkemiz kazandı’’ dedi.
Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde şanlı ordumuzu temsil etmeyen azınlık bir grup tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini şiddetle kınayarak, halkın oylarıyla iktidara gelmiş ve gücünü halktan alan demokratik bir hükümetin ancak sandıkta değişebileceğinin altını çizdi.
Ülkemize karşı hain planlar içinde olan, içer de ve dışarı da darbecilere destek verenlerin kirli oyununun milletimizin basiretiyle bozulduğunu belirten Konukoğlu, ‘’Milletimiz büyüklüğüne yaraşır ve yakışır şekilde demokrasiye sahip çıktı. Vatanına kast eden hainlere karşı tek yürek olan aziz milletimiz ve Gaziantepliler, darbe teşebbüsüne en güzel cevabı verdi’’ dedi.
Güçlü ve dik duruşuyla darbecilere izin vermeyen Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, mükemmel bir yönetim sergileyen Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki tüm hükümet üyelerine ve tarihi bir dayanışma gösteren TBMM milletvekillerine şükranlarını sunan Konukoğlu, meydanı darbecilere bırakmayan kahraman Türk polisi başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.
GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin büyük ve güçlü bir devlet olduğuna vurgu yaparak, ‘’Darbenin kazananı olmaz. Demokrasi tek çaredir. İş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız ve millet iradesi dışında hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz. Kendi vatandaşına, polisine ateş açanlar, parlamentosunu bombalayanların insanlıktan nasibini almamış teröristlerden hiçbir farkı yoktur. Vatan haini darbe girişimcileri yargı önüne çıkartılarak en ağır şekilde cezalandırılmalıdır, şanlı ve şerefli Türk ordusunun içine sızanlar bir an önce temizlenmelidir. Dün yaşadığımız karanlık gecede Türkiye genelinde şehit verdiğimiz kahraman güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Milletimize geçmiş olsun’’ ifadelerini kullandı.