Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde,Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik simülatörlü forklift operatörlüğü kursu başladı.
GSO, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Sanlab Simulatör işbirliğinde başlayan eğitimlerde otuz Türk ve Suriyeli bayana teorik ve simülasyonlu uygulamalı eğitimler veriliyor.
Eğitimler Gaziantep Üniversitesi Teknopark’ta, eğitmenler Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından teorik ve pratik olarak yapılıyor. Derslerde, forklift iş makinası iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motor bilgisi, forklift ile yük yükleme, kaldırma ataçman bilgileri ve iş makinası ve iş güvenliği konularında bilgiler anlatılıyor.Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlere gerçeğiyle birebir aynı özellikte olan forkliftsimülasyonu ile pratik sürüş eğitimi gerçekleştiriliyor.
Oda olarak birçok eğitim düzenlediklerini belirten GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, forklift operatörlüğü kursunun bayanların istihdam edilmesi noktasında çok önemli olduğunu söyledi.
Gaziantep’in ve Türkiye’nin üretim ve ihracat çıtasını daha yukarılara çıkartmak için bayanlarında iş hayatına katılması gerektiğine dikkat çeken Göncü, “Önümüzdeki dönemlerde de bu tür eğitimler yapmayı planlıyoruz. Bu kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz istihdam edilecekler. Bu konuda bize destek veren kurumlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.