Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş heyeti, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Dubai Ekonomisi ve Helal Gıda” konulu bilgilendirme toplantısına katılarak, farklı ülkelerden gelen gıda tedarikçileriyle görüşmelerde bulundu.

GULFOOD 2017 Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarı kapsamında, Dubai Ticaret Odası tarafından organize edilen “ Dubai Ekonomisi ve Helal Gıda’ konulu toplantı,36 ülkeden 250 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi. GTB iş heyetinin de yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Dubai Ticaret Odası Ticaret Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atiq Juma Nasib, Dubai’nin stratejik önemi ve coğrafi konumundan dolayı dünya pazarlarında gıda tedarikçilerine ve ihracatçılara önemli avantajlar sunduğunu söyledi. Dubai’de helal gıda endüstrisinin işletmeler için büyük bir potansiyel oluşturduğuna dikkat çeken Nasib, helal ürünlerin standartlarını birleştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Dubai Ticaret Odası Uluslararası Ofis Direktörü OmarKhan ise Dubai ekonomisi ve geleceğe yönelik büyüme hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Khan, BAE içerisinde yer alan emirlikler için ticaret, turizm, lojistik ve finans gibi sektörlerin ekonomi adına büyük önem taşıdığını söyledi. Gaziantep ekonomisini anlattı. KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Baharat ve Bulgur-Bakliyat sektör grubu UR-GE projeleriyle Dubai’de bulunan GTB iş heyeti ise toplantı sonrası yaptıkları görüşmelerde Gaziantep ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Dubai Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulunan GTB Meclis üyeleri ise Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan ihracat kapısının Gaziantep olduğunu dile getirdi. Gaziantep’in tarıma dayalı gıda sanayinde önemli bir üs ve cazibe merkezi olduğunu vurgulayan GTB meclis üyeleri, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin gıda tedarikinde Gaziantep’in üretici kimliğiyle aktif rol oynadığını kaydetti. Dubai Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ise ülkenin yabancı yatırımcılara sunduğu iş olanaklarını anlatarak, GULFOOD fuarının gıda üreticileri için taşıdığı öneme değindi.

GULFOOD fuarının, katılımcılara sınırsız iş fırsatı ve kazanç olanağı sağladığını kaydeden oda yöneticileri, fuarda 5 farklı kıtadan gelen yaklaşık 5 bin gıda tedarikçisine aynı anda ulaşma imkanının olduğunu ifade etti.