Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan menfur saldırının asla amacına ulaşamayacağını belirtti.
Bartık, Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’ndeki terör saldırısına ilişkin, Türkiye’nin bu dönemde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Gaziantep halkının bu saldırıyı sağduyuyla aşacağını vurgulayan Bartık, “Vatandaşlarımızın sağduyulu olup provokasyonlara karşı uyanık olmasını ve bu tür eylemlerden uzak durmasını istiyoruz. Güvenlik güçlerinin saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğini en kısa zamanda ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Bizlere düşen görev sabır ve sükûnettir” ifadelerini kullandı.
Bu tür saldırılarla birlik ve beraberliğin zedelenmesinin amaçlandığını vurgulayan Bartık, hiç kimsenin Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya güç yetiremeyeceğini ifade etti.
Bartık, “Ülkemizin huzur ve birlikteliğini hedef alan menfur saldırı asla amacına ulaşamayacaktır. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, milletimize ve yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.