Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Bulgur Festivali’nde açtığı otantik Gaziantep mutfağı temalı standında, Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı isimli kitabını tanıttı.
Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gaziantep Ticaret Odası’nın da desteklediği Bulgur Festivali 28-29 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Festival Parkta gerçekleştirildi.
Festivalde otantik Gaziantep mutfağı temalı stant ile yer alan GTO, içerisinde zengin Gaziantep mutfağından 261 tarifin bulunduğu “Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı” isimli kitabını tanıttı.
Festivalin Gaziantep’in gastronomi kenti unvanına değer kattığını ifade eden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in bulgurda Türkiye’yi zirveye taşıdığını söyledi.
BULGUR BİR HAZİNEDİR
Türkiye’nin dünyanın en büyük bulgur ihracatçısı ve üreticisi olduğunu belirten Bartık, “Türkiye’deki üretimin yaklaşık yüzde 70’ini Gaziantep gerçekleştiriyor. Bulgur hem ekonomi, hem sağlık hem de kentin tanıtımı için adeta bir hazine. Böyle bir hazine için düzenlenen festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
GAZİANTEP LEZZETLERİ PARMAKLARINIZIN UCUNDA
Güneşin ve Ateşin Tadı yemek kitabı ile ilgili de bilgi veren Bartık, kitabın mobil uygulaması ile Gaziantep yemeklerine ilişkin en doğru tarif ve bilgilere rahatça ulaşılabileceğini kaydetti.
Bartık, “3 yıldır kendi kategorisinde çok satanlar listesinde yer alan, Gaziantep mutfağı için adeta bir ansiklopedi niteliğinde olan Güneşin ve Ateşin Tadı isimli yemek kitabımızın mobil uygulaması ile artık daha fazla kişiye yemeklerimizi tanıtabiliyoruz. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan ve ücretsiz olarak mobil cihazlara indirilebiliyor” diye konuştu.