Gaziantep Ticaret Odası (GTO) personellerince oluşturulan Sosyal Kulüp, topladığı kitap ve oyuncakları 125. Yıl İlkokulu’na bağışladı.
GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı açıklamada, çocuklara verilecek en güzel hediyenin kitap olduğunu belirtti.
Araştırmalara göre, Türk halkının günde altı saatini televizyona, üç saatini de internete ayırdığını hatırlatan Göçer, kitap okumaya yılda ancak altı saatin harcandığını vurguladı.
Göçer, “AB ülkelerinde yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece yüzde 0,01. aynı araştırmaya göre, ayda cep telefonu ve iletişim masraflarına 213 TL harcayan dört kişilik bir Türk ailesinin kitaba yılda sadece 6,5 TL ayırdığı tespit edilmiş. Bu nedenle kitap sevgisini artıracak çalışmalara daha çok zaman ayırmak gerekiyor. Bunun için de ilk iş olarak insanların birbirine kitap hediye etmesini ve kitap değişiminde bulunmasını önemsiyoruz. Okuyan Gaziantep için bunun şart olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Kentin kitap okuma oranına farkındalık projesiyle katkıda bulunmak için geçen ay odada bir kütüphane oluşturduklarını anlatan Göçer, “Al Götür, Oku Getir” uygulamasıyla insanları okumaya sevk ettiklerini ifade etti. Bu çalışmanın kısa sürede ilgi gördüğünü ve devamında oda personeli tarafından kurulan Sosyal Kulübün de kitap toplama kampanyası başlattığını anlatan Göçer, GTO personelinin kısa sürede 400 kitap topladığını ve 125. Yıl İlkokulu Kütüphanesi’ne bağışladığını söyledi. Göçer, aynı kampanyada toplanan oyuncakların da okulun anaokuluna verildiğini kaydetti.
Kitap toplama kampanyasının GTO personelinin kişisel gelişim ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek için oluşturduğu GTO Sosyal Kulüb’ün ilk projesi olduğunu belirten Göçer, Sosyal Kulüb’ün projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.