Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin büyük bir tehlikeyi geride bıraktığını belirterek, “Bugünden itibaren ülkemizin ekonomik büyümesini ve ticaretini artırmak için seferberlik başlamamız gerekiyor” dedi.
Bartık, yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsünün ardından gösterilen birlik ve beraberliğin her alanda devam etmesi gerektiğini belirtti.
Büyük ve güçlü Türkiye için bir araya gelinmesi gerektiğine dikkati çeken Bartık, “Bugüne kadar ülkemizin büyümesi için farklı yollar denendi, emeği geçenleri kutluyorum. Ancak son yaşanan talihsiz olayla şunu gördük ki güçlü Türkiye için hükumetin ve iş dünyasının kolları daha çok sıvaması gerekiyor. Milli birlik ve beraberlik sınavı verdiğimiz son birkaç gün içinde farklı görüşten insanların bir araya gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu birlikteliğin şimdi ticarette de devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Birlikte başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” şeklinde konuştu.
Güçlü ekonomi için her yönüyle “Güçlü Türkiye” olması gerektiğini vurgulayan Bartık, büyük Türkiye için de herkesin “Güçlü Türkiye” sorumluluğuyla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Hükumetin bayram öncesi açıkladığı ekonomik paketin iş dünyasına önemli destek sağladığını kaydeden Bartık, “Yaşanan gelişim ve değişime hep beraber katalizör olalım. Bunun için yarın geç olmadan herkesin pozisyon alması gerekiyor. Değişimi sağlayanlar hedefe kolay ulaşır. Bizim de en büyük hedefimiz ülkemizin ekonomik ve sosyal anlamda istenilen seviyelere ulaşmasıdır. Ekonomisi güçlü bir Türkiye gelecek için daha rahat plan yapabilir” diye konuştu.