GTO Yönetim Kurulu üyeleri, darbe girişimine tepkisini ortaya koymak amacıyla bildiri yayımladı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu, cuma akşamı gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsüne tepki göstermek amacıyla Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın başkanlığında toplandı.
GTO Yönetimi bildiride, bir asrı geçen mazisiyle her zaman Gaziantep’in ve Türkiye’nin menfaati için çalışmalara öncülük eden Gaziantep Ticaret Odasının, ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan girişimlerin karşısında olmaya devam edeceği vurgulandı.
GTO’nun milletin iradesi ile seçilmiş hükumete ve demokrasiye sonuna kadar destek verdiği belirtilen bildiride, önceliğin her zaman demokrasi olduğuna dikkat çekildi. Milletin, darbe girişiminin atlatılmasında ve demokrasiye sahip çıkılmasında dirayetli duruş sergilediği belirtilen bildiride, kazanın millet olduğu kaydedildi.
Bildiride, “Darbe girişiminin milletin iradesiyle atlatılmasını ve demokrasiye sahip çıkılmasını memnuniyetle karşıladık. Darbe girişimcilerinin en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz. Ülkenin hassas kurumlarını, emniyet güçlerini ve vatandaşı şehit ederek, Türkiye Büyük Millet Meclisine (milli iradeye) saldırarak sivil hükumete tepki olmaz. Demokrasiye ve cumhuriyete hiçbir müdahale kesinlikle kabul edilemez.
Tüm kesimler ve kurumlar olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız. Gaziantep Ticaret Odası camiası olarak, bu hain girişiminin ardından ekonomik faaliyetlerimizi kesintisiz ve daha güçlü olarak sürdürmeye kararlıyız. Nitekim üyelerimiz ve tüm Oda organlarımız işinin başında bulunmaktadır. Siyasi görüşü, inancı ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesi birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye çağırıyoruz” denildi.
GTO’nun milletin iradesine yapılan her türlü hareketin karşısında olduğu ifade edilen bildiride, “Milli iradeye ve ülkemize karşı başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” açıklaması da bulunuldu.