Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de başlatılan “Zeytin Dalı” harekâtı ve Gaziantep’in 2017 yılı ekonomik performansı damga vurdu.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’in ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşacağına inandıklarını ancak hedefleri gerçekleştirebilmek için tek yolun katma değer üretebilmek olduğunu söyledi. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Settar Konukoğlu başkanlığında meclis ve disiplin kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı. Meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, ülkemiz ve çevresindeki gelişmeleri değerlendirdi. Gaziantep Ticaret Odası Ocak ayı meclis toplantısını Gaziantep açısından kutlu ve onurlu bir günde gerçekleştirdiklerini ifade eden Konukoğlu, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişinin 85. yıl dönümü kutluyoruz. Yılın ilk meclis toplantısını da böylesine önemli ve kutlu bir günde gerçekleştiriyoruz. 2017 yılında kentimiz için önemli projelere imza atan Odamız meclisi yeni yılda da kendisine yakışan projelere imza atacaktır.

Ülke olarak sınır güvenliğimizi sağlamak için göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de başlatılan “Zeytin Dalı” operasyonu devam ediyor. Ordumuzun teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonda başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle beraber. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Meclis toplantısında, küresel, bölgesel ve ekonomik gelişmeleri değerlendirerek Odanın çalışma ve projeleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, ülkemizin ve Gaziantep’in her alanda önemli sınavlar verdiğini söyledi.

“İhracatta bu yıl hedef ilk beş”

Gaziantep’te birlik ve beraberliğin çimentosu, ilimizin öncü ve en eski sivil toplum kuruluşu olan Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) kuruluşunun 120. yılını kutladığını, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ses getiren önemli çalışma ve projelere imza atacağını vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, Gaziantep’in 2017 yılı ekonomik performansı ve terör örgütlerine karşı Afrin’de gerçekleştirilen “Zeytin Dalı” harekatı ile ilgili görüşlerini meclis üyeleri ile paylaştı.

Gaziantep’in 2017 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 4,7 arttırarak 6,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, “2017 yılında kent bazında en çok ihracat yapan 6. şehir olduk. Geçtiğimiz yıl 11 ay hep beşinci sıradaydık. Ancak son ay Ankara bizden 38,6 milyon dolar daha fazla ihracat yaparak yılı beşinci sırada tamamladı. Gaziantep olarak gerçekleştirdiğimiz 6,5 milyar dolarlık ihracatın yüzde 22,6’sını makine halısı oluşturuyor. Makine halısı, hububat, bakliyat, iplik, kimyasal ürünler, mobilya ve hazır ürün grubu toplam ihracatımızın yüzde 85’ini oluşturuyor. 2023 yılında kentimiz için belirlenen hedeflere ulaşmak için katma değerli ürünler üretmek zorundayız. İhracat artışımıza katkı sağlayan ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl en önemli konu başlığımız dijital dönüşüm sanayi 4.0 olacak. Bu iki konuda üyelerimize farkındalık oluşturmaya çalışacağız ”dedi.

“Operasyonu destekliyoruz ve ordumuzun yanındayız”

Meclis toplantısında ekonomik gelişmeler, odanın çalışma ve projelerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak’ta Afrin’de başlatılan ve başarılı bir şekilde devam eden “Zeytin Dalı” operasyonu ile ilgili görüşlerini de açıklayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Silahlı Kuvvetlerimizin 20 Ocak günü Afrin’de başlattığı operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor. Ülkemizin uluslararası anlaşmalardan doğan hakkını kullanarak başlattığı bu operasyonu destekliyoruz. Ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla meşru müdafaa kapsamında devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Siyasi partilerin aynen 15 Temmuz’da olduğu gibi, ülke menfaati için ortak ve kararlı duruş sergiliyor olması önemli. Toplumun ve iş dünyasının devletin ve askerin yanında durması önemli. Piyasalar bile bu operasyonu destekliyor. Borsalar rekor kırıyor, dövizde bir agresiflik görünmüyor. Yabancı yatırımcı da yerel yatırımcı da Türkiye’ye güveniyor. Toplum, arkasında güçlü bir ekonomi bulunan, yüzde 70 yerli yapım savaş araçları ile operasyonu sürdüren Silahlı Kuvvetlerimize güveniyor. Devletin ve toplumun her kesiminin desteğinin Afrin’deki askerlerimizin arkasında bulunduğunun bilinmesi morallerin yüksek olmasını sağlıyor. Bu süreçte vatandaş olarak, iş insanları olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Askerimizin yerli ve milli savaş araçları kullanmasını desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.