Güneydoğunun İlk Kadın Bakanı olan ve Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.
Gaziantep’in İlk Kadın Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Sosyal Medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Kılçdaroğlu’nun tüm kadınlardan özür dilemesini isteyen Fatma Şahin, "Ana muhalefet partisi lideri, cinsiyetçi zihniyetini açığa çıkaran sözleriyle sadece Sayın Bakanımızı değil tüm kadınları hedef almıştır.Sadece Sayın Bakan’dan değil kendi partisindeki kadınlar dahil Türkiye’deki tüm kadınlardan özür dilemeli,bu sözlerinin bedelini ödemelidir" ifadelerini kullandı.
FATMA ŞAHİN KİMDİR
Evli ve 2 çocuk annesi Fatma Şahin, 2011-2013 yılları arasında üstlendiği bakanlık görevi ile Güneydoğu’nun ilk kadın bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar kurucu ve ilk Bakanı ünvanlarına da sahip olmuştur. XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Gaziantep Milletvekili olan Şahin, Gaziantep ve bölgenin üst üste 2 dönem Milletvekilliği yapan ilk kadın Milletvekilidir. XXII. Dönem’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulunan Şahin, TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. Şahin, AK Parti Kadın Kollarında bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Fatma Şahin, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak teşkilatta görev yapan 3000 kadını 2 aylığına Ankara’ya Genel Merkeze getirmiş ve çeşitli konularda eğitim almalarını sağlamıştı.
Şahin, seçildiği 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.