Güneydoğu Anadolu Bölgesinden bu yılın ocak ayında 193 milyon 816 bin dolarlık tekstil ve ham maddeleri ihracatı gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Ham maddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, sektördeki gelişmeleri, ihracatı ve bu yıl izlenmesi gereken yolları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, tekstil ve ham maddeleri sektöründeki gelişmeler, ihracat ve yeni pazar alanları masaya yatırıldı. Konukoğlu, yaptığı açıklamada, 2017 yılının ilk ayına iyi başladıklarını, bu başarının sene boyu devam etmesini umut ettiklerini belirtti. Sektör temsilcilerinin dünyada yaşanan gelişmeleri iyi analiz etmesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, tekstil ve ham maddeleri ihracatının artırılması için gelişmelerin de iyi yorumlanabilmesi gerektiğini kaydetti. Ocak ayında bölgeden 617 milyon 853 bin dolarlık ihracat yapıldığını anımsatan Konukoğlu, toplam ihracat içerisinde tekstil ve ham maddeleri ihracatının yüzde 31,4 paya sahip olduğunu dile getirdi. İplik ihracatının dış satımda öne çıktığını ifade eden Konukoğlu, bölgeden ocak ayında 63 milyon 495 bin dolarlık iplik ihracatı yapıldığını belirtti. İplik ihracatını kumaşların izlediğini hatırlatan Konukoğlu, bölgeden 55 milyon 389 bin dolarlık kumaş ihracatına imza atıldığını söyledi.

İhracatın kalan kısmını da diğer ürünlerle gerçekleştirdiklerini anlatan Konukoğlu, sene sonunda geçen senenin rakamlarını geride bırakacaklarına inandıklarını kaydetti.