Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Güzelyurt Sosyal Konutları”nda sona gelindi.
Göreve geldiği günden beri hayatın her alanında sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son dönemde şehrin gelişmesi ve göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek için 50 bin konutluk proje hazırladı.
50 bin konutluk yeni yaşam alanı projesinin ilk etabı ve kentin yükselen emlak değerlerinde alt gelir grubu aileleri ev sahibi yapabilmek için Büyükşehir Belediyesinin sosyal konut projesinin başlangıcı olan 11 bloktan oluşan Güzelyurt Sosyal Konutları tamamlanmak üzere.
Gaziantep’in Doğu girişinde kentin algısını değiştirecek olan ve yapımına 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde başlanılan konutların, kaba inşaatları tamamlandı. Peyzaj düzenlemeleri, iç cephe boyaları, kalorifer tesisatı montajı, parke imalatı gibi daire içi ince işçilikleri ise devam ediyor.
Kısa sürede tamamlanması planlanan “Güzelyurt Bölgesi Sosyal Konut Yapım İşi”nde toplam 11 blok, 648 konut, 11 adet dükkan, 1 adet düğün salonu ve 1 adet market yer alıyor. Ayrıca, proje alanı içerisinde konutlara ait spor ve çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve sosyal donatılar da yapılıyor.