Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çeşitli illerinden toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırları, mağdur insanlara ulaştırabilmek için dernek üyeleriyle Halep'e gittiklerini söyledi.

Rusya'nın, Halep-Azez arasını bombardımanla tahrip ettiğini anlatan Aytekin, "Bu yüzden yardımlarımızı mağdur insanlara zorlukla ulaştırdık. 5 yardım tırından 3'üne bomba isabet etti. Elimizdeki az sayıdaki yardım malzemelerini dağıtmayı başardık" dedi. 

- "Halep'in durumu içler acısı"

Halep'in içler acısı bir durumda olduğuna dikkati çeken Aytekin, Halep-Azez yolu boyunca parçalanmış cesetlere rastladıklarını belirtti. 

Suriye'ye acil yardım ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Aytekin, şöyle konuştu:

"Rusya, PYD ve Esed rejiminin saldırıları gün boyu devam ediyor. Gözümüzün önünde evler bombalandı. İnsanlar çok mağdur durumda. En çok siviller hedef alınıyor. Suriye'deki dramı birebir gördük. Halep'te taş üstünde taş kalmamış. Elektrik ve su yok, insanlar bir battaniyeye muhtaç durumda. Cuma günü sadece camiler ve okullar bombalanıyor. İnsanlar yanlarına aldıkları eşyalarla kaçıyor. Kadınlar çocuklarının canını kurtarmaya çalışıyor. Rus savaş uçakları tarafından bombalanan ve acil olarak tıbbi malzeme ve gıda bekleyen Haleplilerin gözü Türkiye'den gönderilecek yardımlarda."

- "Sivil halk hedef alınıyor"

Aytekin, Halep ve çevresinde saldırıların giderek yoğunlaştığını anlattı.

Camiler, okullar, medreseler ve pazarların hedef alındığı kaydeden Aytekin, "Sadece sivil halkın bulunduğu yerleşim yerleri bombalanıyor. Bölgeye acil olarak tıbbi malzeme gönderilmesi gerekiyor. Çocuklar, okulların bodrum katında elektrik olmadan eğitim görüyor" diye konuştu. 

Rus saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini dile getiren Aytekin, Halep'teki sağlık hizmetlerinin ise yok denecek kadar az olduğuna işaret etti. 

Halep halkının her şeye rağmen ayakta durmaya çalıştığını belirten Aytekin, "Oradaki insanların tek umudu Türkiye. Türkiye'den geldiğimizi duyan insanlar, bizlere sarılıyor. İnşallah Türkiye'den temin ettiğimiz yardımları Halep'e ulaştırmaya çalışacağız" dedi.