Avcı ve kardeşi Bahri Avcı, havaalanında annesi Emine Avcı, kardeşleri ve yakınları tarafından karşılandı. Bayrak ve Avcı'nın posterini taşıyan yakınları, Avcı ile kucaklaştı.

Avcı, gazetecilere, karşılama dolayısıyla mahcup olduğunu kaydetti.

"Bu, devlet hizmeti. Zaman zaman bir şeyler yaparsınız terfi edersiniz, ödül alırsınız, madalya verirler, bazen de 'gel cezaevinde yat' derler" diyen Avcı, şunları söyledi:

"Ama ikisi hizmettir. Mühim olan ülkeye faydalı olmuşsan ne ala. Faydalı olduğum kanaatindeyim. Biz iyi niyetle hareket ettik, iyi niyetle birşey yapmaya çalıştık. Bazen olur, kaderdir. Ülke için nice insanlar telef de oldu. Şehit olan da vardır, yaralı olan da vardır ama cezaevinde yatmak da vardır. Çok şükür tekrar döndük, geldik, ailemize, akrabalarımıza kavuştuk. Bundan dolayı mutluyuz. Memleketimize, şehrimize döndük."

Avcı, "Sürecin sonunun ne olacağına" dair soruya, "Sonu iyi olacağı kanaatindeyim. Mutlaka bir takım sıkıntılar çekeceğiz ama sonucun iyi olacağı kanaatindeyim. İnşallah iyi olacak" dedi.

"Bir planınız var mı?" sorusuna ise Avcı, "Daha bir planımız yok. Daha yeni çıktık. Bakalım, önümüzü bir görelim. Allah kerimdir. Ondan sonra bakarız" diye cevap verdi.

Anne Emine Avcı ise Allah'a binlerce kez şükür ettiğini belirtti.

Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhid okuyan Avcı, "5 sene oldu, oğlum hapis yatıyor. Hiç bir suçu yok. Emniyet müdürüydü. Diyarbakır'da 8 sene emniyet müdürlüğü yaptı. Oğlumu düşmanlarla yatırdılar. Ben oğlumu biliyorum. Beni öldürdü bu oğlum" diye konuştu.

Kardeşi Şahin Avcı ise ailesiyle çok zor günler geçirdiklerini, Anayasa Mahkemesinin kararından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Avcı, daha sonra kendisini karşılamaya gelenlerle araç konvoyu eşliğinde annesinin evine gitti.