İhbarda bulunan baba, boğazından haram lokma geçmesini istemediği için oğlunu ihbar ettiğini söyledi.

Gaziantep polisi, bir okuldan bilgisayar monitörü ve kasası çalan 19 yaşındaki iki kişiyi yakaladı. İhbarda bulunan baba, ifadesinde, oğlunun boğazından haram lokma geçmesini istemediği için ihbarda bulunduğunu söylerken, oğlu ve arkadaşı da bilgisayarları satıp, harçlık çıkarmak istediklerini öne sürdü. Hırsızlık görüntüleri, okulun güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Hırsızlık olayı, Narlıtepe Mahallesi'ndeki Hilal Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. Marif A. (19) ve Mehmet A. (19) isimli iki genç, okula yeni alınan bilgisayar kasası ve monitörleri, gece geç saatlerde motosiklete yükleyerek kaçtı. Marif A., arkadaşı Mehmet A. ile birlikte çalıntı monitör ve kasaları eve yüklerken, babası A.A. da oğlunun hırsızlık yaptığını anlayarak, 155'e ihbarda bulundu. Polis, yaptığı çalışma sonucu iki arkadaşı Narlıtepe Mahallesi'nde motosikletle kaçarken yakaladı. Marif A.'nın evinde yapılan aramada, 10 adet bilgisayar kasası ve 17 adet de monitör ele geçirildi. Ayrıca, Marif A.'nın bilgisayarı çalarken odada bulduğu okula ait bir tişörtü de terlediği için giydiği öğrenildi.

Olay sonrasında iki zanlı, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilirken, kendilerine yardım ettiği öğrenilen bir diğer kişiyi arama çalışmaları sürüyor.