Gaziantep'te bir otelde basın toplantısı düzenleyen Yüksekdağ, Ankara'daki saldırının ardından seçim çalışması yapmama kararı aldıklarını anımsatarak, bu kararı "hem böyle bir ortamda seçim çalışması yapmanın uygun olmadığı düşüncesiyle hem de vatandaşı tehlikeye atmamak için" aldıklarını belirtti.

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili yapılan açıklamalara da değinen Yüksekdağ, "Bu katliamın PKK-IŞİD iş birliği içinde gerçekleştirildiği yalanı söylendi. Birbiriyle savaşan, çatışan iki kutubun bu katliamı gerçekleştirdiği yalanına bütün Türkiye'nin inanmasını istediler. Kendileri de bu yalana inanmak istediler. Bu yalanın ömrü uzun sürmedi. Sahte sosyal medya hesapları üzerinden olayda HDP'lilerin payı olduğu yalanına sığındılar" diye konuştu.

Yüksekdağ, Ankara'daki saldırı gerçekleştiren iki canlı bombaya ilişkin, "Bize gelen net bilgiler arasında Ankara'daki katliamı gerçekleştiren iki canlı bombanın önce Antep'e geldikleri ve burada bir gece kaldıktan sonra Ankara'ya geçtikleri bilgisi var. Antep, IŞİD, El Nusra gibi çete örgütlerin geçiş ve lojistik merkezi haline getirilmiş durumda" ifadesini kullandı.

Figen Yüksekdağ, "1 Kasım seçimleri, Türkiye'de barışın ve demokrasinin kazanması için, bütün Türkiye halklarının demokratik tercihlerini gerçekleştirmesinin tam zamanıdır" dedi.