Kulshreshth, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i, belediyeyi ziyaretinde kentin gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı'na" girmesinden dolayı tebrik etti. 
Türkiye'nin Suriyeli mültecilerle ilgili yaptıklarını takdirle izlediklerine dikkati çeken Kulshreshth, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk hükümeti, çok sayıdaki sığınmacıya kucak açarak gerçekten büyük bir iş başardı. Bu, kaynaklarınızı da zorlayan bir durum ama sığınmacı sorunuyla baş etme yolunuz, gerçekten insanı hayran bırakıyor ve takdire şayan. Mülteci konusunda zamanında biz de nasibimizi aldık. Geçmişte Hindistan'da farklı şekillerde mültecileri ağırlamak zorunda kaldık. Mesela Bangladeş'ten gelen 10 milyon mülteciyi barındırmak durumunda kaldık. Özetle Türkiye'yi çok iyi anlıyoruz."

Türkçe ve Hintçe'de yaklaşık 3 bin ortak kelime bulunduğunu anımsatan Kulshreshth, her iki ülkenin de Orta Asya ile çok kuvvetli bağı olduğunu vurguladı.

Şahin de Kulshreshth'e kentte yaşayan Suriyeliler hakkında bilgi verdi.

Kentte kampların dışında 350 bin Suriyeli'nin yaşadığını belirten Şahin, "Bundan dolayı şehir bir anda kapasitesini 4'te 1 artırdı ve üzerinden de 5 yıl geçti. Daha fazla su, konut, yol, yeşil alan ve temizlik gibi ihtiyaçlar doğdu. Buna rağmen kentimizi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Şahin, ziyaretin anısına konuk büyükelçiye hediye verdi.